MINISTAR MOMIROVIĆ U LAJKOVCU: 15 miliona evra za novu komunalnu infrastrukturu
Foto: Ministarstvo građevinarstva

biće izgrađeno 30 kilometara

MINISTAR MOMIROVIĆ U LAJKOVCU: 15 miliona evra za novu komunalnu infrastrukturu

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da će u Lajkovcu biti izgrađeno 30 kilometara potpuno nove kanalizacione infrastrukture, kao i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Ukupna investicija od 15,5 miliona evra u komunalnu infrastrukturu značajno će podići kvalitet života u ovom mestu, ocenio je ministar, saopštio je njegov kabinet.

Momirović je tokom posete opštini Lajkovac naveo da će u narednom periodu biti uloženo četiri milijarde evra u komunalnu infrastrukturu i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

"Krajem ove godine krećemo da investiramo u Lajkovac, Mionicu i Banju Vrujci", rekao je on.

Posetu opštini Lajkovac ministar je iskoristio da obiđe radove na brzoj saobraćajnici od Lajkovca do Valjeva, gde je rekao da radovi idu dobro, naročito u delu od Lajkovca do Divaca.

"Brza saobraćajnica mora biti izgrađena kako bi Valjevo imalo kvalitetnu saobraćajnu komunikaciju, čime će i Lajkovac postati u određenom smislu putni čvor u ovom delu Kolubarskog okruga", naglasio je Momirović.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković izjavio je da će izgradnja kraka od petlje u Nepričavi do Valjeva predstavljati u budućnosti osnov za razvoj ovog čitavog dela Srbije i Kolubarskog okruga.

"Pružaće znatno veće mogućnosti za buduće investicije, jer dobijamo priključak na auto-put 'Miloš Veliki'", naveo je Živković.

Početak radova na izgradnji dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i 30 kilometara potpuno nove komunalne infrastrukture u Lajkovcu planiran je za oktobar, a za te radove opredeljeno je 15,5 miliona evra.

Ukupna vrednost investicija za izgradnju komunalne infrastrukture u celom Kolubarskom okrugu iznosiće preko 150 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track