50 EVRA DANAS VAM LEŽE NA RAČUN: Pored penzionera još 5 kategorija građana može na bankomate! DETALJI I NAREDNIH ISPLATA
Foto: Shutterstock

Jeste li na spisku? stiže državna pomoć za 6 grupa građana

50 EVRA DANAS VAM LEŽE NA RAČUN: Pored penzionera još 5 kategorija građana može na bankomate! DETALJI I NAREDNIH ISPLATA

InfoBiz -

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od ukupno 100 evra i to u tri tranše, bez prijave

BEOGRAD - Država danas, u sredu 22. septembra, uplaćuje po 50 evra državne pomoći u dinarskoj protivvrednosti noko 5.900 dinara pomoći na račune šest grupa građana.

U pitanju je 50 evra u dinarskoj protivrednosti, a na spisku će biti svi penzioneri, te korisnici prava na privremenu naknadu: invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti kao i deca invalidi i korisnici privremene naknade kod PIO fonda.

Građani: 30 plus 20 evra! Ko se prijavio u maju, to je to

Svi ostali građani novac će dobiti u novembru. Tada stiže 30 evra pomoći i to je drugi deo pomoći koji je najavljen još početkom godine. Za ovaj iznos, prijava je bila u maju s obzirom na to da je reč o drugom delu podrške koja je ukupno iznosila 60 evra.

U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra.

Što se tiče prijave - ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru.

Isplata će početi 22. septembra za sve one koji su se našli u pomenutim grupama zaključno sa 13. septembrom ove godine. Oni kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon tog datuma, isplata će biti obavljena jednokratno, a po sticanju statusa penzionera ili neke od pomenutih kategorija građana.

Penzioneri do kraja godine tako treba da očekuju uplatu od ukupno 100 evra i to u tri tranše, bez prijave.

Nakon pomenutih 50 evra, drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

kalendar isplata, infografik
foto: Canva.com

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022. To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track