58 KVADRATA ZA 162.400 EVRA: Prodavac naglasio da je dobra investicija i retka ponuda, da li to opravdava cenu?
Foto: Shutterstock

58 KVADRATA ZA 162.400 EVRA: Prodavac naglasio da je dobra investicija i retka ponuda, da li to opravdava cenu?

InfoBiz -

Da su cene stambenih kvadrata u Beogradu dostigle rekordne nivoe - više nije tajna.

Promet na tržištu nepokretnosti u Srbiji je u prvom tromesečju 2022. porastao za 23,1 posto, što je značajan skok. Kvadrat u kvartu Beograd na vodi vredi ubedljivo najviše, 9.115 evra, ali to ne znači da ostale lokacije stagniraju.

I dok se jedinica od nekih 15 kvadrata, na Novom Beogradu, ovih dana prodaje za 45.000 evra, tu je i stan od 58 kvadrata čija je cena 162.400 evra.

Drugim rečima, cena po kvadratu je 2.800, a u oglasu se pominje da je stan u blizini beogradske Arene. Zanimljivo je to da je cena dosta visoka, uprkos tome što je stan na poslednjem spratu zgrade - šestom.

Ipak, ovde je svakako glavnu ulogu "odigrala" lokacija, kao i činjenica da je zgrada relativno nova, iz 2010. godine. U pitanju je uknjižen (na 50 m2), dvosoban stan, a gradnja je, navodi se, "standardna".

Bulevar Arsenija Čarnojevića je jedna od najtraženijih ulica u ovom delu prestonice, sa prosečnom cenom po kvadratu od oko 2.000 evra (malo iznad).

"Retko u ponudi"

"Prodajemo luksuzan stan apartmanskog tipa na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Novom Beogradu, u blizini Arene, u kvalitenoj Energoprojektovoj zgradi iz 2010. godine. Stan je kompletno renoviran i prodaje se namešten, sa vrhunskim ugradnim plakarima i kuhinjom opremljenom svim uređajima", piše u oglasu.

Novi Beograd, blokovi, panorama, Blok 33, Fontana, Geneks
foto: Youtube Printscreen

Dodaje se da je nekretnina moderna, te da ima nesvakidašnji raspored, sa spavaćom sobom na gornjem nivou stana. Prednost je i lođa "sa pogledom na mirnu ulicu, bez buke".

Prodavac stana je dalje naveo i da je ovaj novobeogradski stan "idealan kako za život manje porodice, tako i za izdavanje". Osim toga, posebno se navodi da je stan ove površine i strukture na pomenutoj lokaciji - veoma retko u ponudi, te da je "izuzetan i kao investicija".

(Kurir.rs/Telegraf Biznis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track