EVO KAKO DA PLAĆATE MANJE PUTARINU: Uz TAG uređaj imate popust, ovo su dokumenta potrebna za kupovinu
Foto: Marina Lopičić

U poštama u Srbiji

EVO KAKO DA PLAĆATE MANJE PUTARINU: Uz TAG uređaj imate popust, ovo su dokumenta potrebna za kupovinu

InfoBiz -

Za kupovinu uređaja za elektronsku naplatu putarine takozvani tag uređaj koji građani Srbije mogu da kupe na šalterima pošta širom naše zemlje potrebna je lična karta na uvid i fotokopija saobraćajne dozvole vlasnika vozila za koju se izdaje TAG uređaj, navodi se na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

TAG uređaj se prodaje po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica. Dokumenta koja su potrebna za kupovinu uređaja je lična karta koja se dostavlja na uvid i fotokopija saobraćajne dozvole vlasnika vozila za koju se izdaje TAG uređaj, navodi AMSS.

naplatna rampa, Vrčin, putarina
foto: MUP Srbije

Podsetimo, Vlada Srbije je nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, a za elektronsku naplatu putarine cena je povećana za osam odsto.

Pomoćnik direktora "Puteva Srbije" za naplatu putarine Darko Savić kazao je da koji kupe TAG uređaj imaće popust na korišćenje elektronske naplate putarine, automatski generisan kroz veb-platformu u iznosu od šest odsto.

- Posebna pogodnost je što će, nakon kupovine TAG uređaja korisnici na jednostavan način registrovati uređaj putem jedinstvene veb-platforme, a to će im omogućiti da plaćanje putarine vrše onlajn s registrovane platne/debitne kartice - rekao je Savić i dodaje da je veb-platforma osmišljena tako da na nju mogu da se povežu i ostali sistemi za naplatu putarine zemalja u regionu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track