ŠIROM SRBIJE PADAJU CENE KIRIJA: Beograd je najskupji, ali u ovim gradovima TOPE SE CIFRE najma nekretnina!
Foto: Shutterstock

stabilizacija

ŠIROM SRBIJE PADAJU CENE KIRIJA: Beograd je najskupji, ali u ovim gradovima TOPE SE CIFRE najma nekretnina!

InfoBiz -

Posle godinu dana od masovnog dolaska Rusa i Ukrajinaca u Srbiju i udvostručenja kirija u Beogradu i širom Srbije, cene najma poslednjih meseci počele su da padaju. Sada je nešto lakše pronaći stan po nižoj ceni nego što je to bio slučaj u prethodnih godinu dana.

Tokom marta primećuje se značajna stabilizacija.

Pad cena kirija u mesecu martu jasno je vidljiv, posebno kada se uporedi sa prethodnim mesecima, a naročito sa prošlom godinom. Grad koji je na vrhu liste po visini cena za zakup u mesecu martu, svakako je Beograd, a najjeftiniji su Kragujevac i Pančevo.

Beograd

Najskuplji kvadrat zakupa na nivou celog grada je u centru Beograda i njegova cena iznosi 16.4 evra po metru kvadratnom, dok je najjeftiniji u Mirijevu gde je cena 8.8 evra. Odmah nakon centra, cena kvadrata najveća je u opštinama Vračar i Novi Beograd, a zatim na Paliluli.

stanovi, Galenika, Beograd, Zemun, useljnje, Vojska Srbije
foto: Ministarstvo Odbrane

Cena kvadrata zakupa na Vračaru iznosi 15.2 evra po metru kvadratnom ,dok je Novom Beogradu 14.3 evra. U obe opštine zabeležen je trend pada. Na Vračaru cene su niže za 1.30 odsto, a na Novom Beogradu za više od 2 odsto.

Odmah iza Vračara i Novog Beograda, najskuplji kvadrat zabeležen je na Paliluli. Prosečna cena kvadrata zakupa u ovoj opštini iznosi 12.5 evra po metru kvadratnom. Nakon Palilue tu je i Voždovac gde cena iznosi 11.7 evra po metru kvadratnom, što je takođe pad u odnosu na prethodne mesece za 2.50 odsto.

Na poslednjem mestu je već pomenuto Mirijevo, gde je cena kvadrata 8.8 evra, i to predstavlja pad za čak 3.30 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Nakon Beograda, najveće kirije su Novom Sadu i Nišu, ali cene su znatno niže kada ih uporedimo sa cenama kvadrata zakupa u glavnom gradu.

Novi Sad

Prosečna cena zakupa, kada govorimo o Novom Sadu najveća je u naselju Podbara i Grbavica. Cena zakupa u Podbari iznosi 10.4 evra po metru kvadratnom, a u naselju Grbavica neznatno niža i iznosi 10.1 evro. Trend pada cena prisutan je i u omo gradu.

Novi Sad
Novi Sad foto: Shutterstock

Na trećem mestu se nalazi centar Novog Sada. Cena zakupa u ovom delu grada iznosi 10 evra po metru kvadratnom, i u minisu je od 9,09 odsto, dok je na poslednjem mestu po cenama zakupa Novo naselje, gde cena iznosi 8.2 evra po metru kvadratnom.

Niš

Prosečna cene u Nišu su značajno niže od cena u Novom Sadu i Beogradu. Cena zakupa najveća je u Bulevaru Nemanjića i iznosi 8.9 evra po metru kvadratnom, dok je najniža u opštinama Durlan i Palilua i iznosi 6.3 odsto i u jednoj i u drugoj opštini. U naselju Pantelej cena zakupa po kvadratu iznosi 6.5 evra.

Pančevo
foto: Shutterstock

Kragujevac i Pančevo

Za sada najnižu cene zakupa su Kragujevcu. U ovom gradu prosečna cena kvadrata iznosi 5.5 evra, dok je u Pančevu nešto veća i iznosi 6.5 evra po metru kvadratnom.

(Kurir.rs / Nekretnine.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track