Objavljen poziv za partnerstvo u Galenici
Foto: Zorana Jevtić

Objavljen poziv za partnerstvo u Galenici

InfoBiz -
Potencijalni strateški partneri Galenike mogu se prijaviti za učešće u postupku do 18. februara, dok je krajnji rok 18. mart do 16 časova

BEOGRAD - Vlada Srbije objavila je danas međunarodni javni poziv za dostavljanje pisma o namerama za strateško partnerstvo u farmaceutskoj kompaniji Galenika.Potencijalni strateški partneri Galenike mogu se prijaviti za učešće u postupku do 18. februara, dok je krajnji rok za dostavljanje pisma o namerama 18. mart do 16 časova, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

"Vlada Srbije odlučila se na prikupljanje pisma o namerama, umesto klasičnog tendera za prodaju, jer nam to omogućuje da nađemo pravo rešenje za Galeniku, ali i da pokažemo svim potencijalnim partnerima da smo spremni da ih saslušamo, da budemo fleksibilni i da zajednički vratimo Galeniku na staze uspeha i na mesto koje zaslužuje", kažu u ministarstvu.

Interesovanje za Galeniku, kako je navedeno, svakako postoji i u ministarstvu veruju da će po isteku roka imati jednu ili više zaista kvalitetnih ponuda renomiranih strateških partnera.

Cilj javnog poziva je da na osnovu dostavljenih pisama o namerama, vlada donese odluku o daljem postupku izbora strateškog partnera.

Pravo na učestvovanje u postupku ima pravno lice koje obavlja delatnost u farmaceutskoj industriji u poslednjih pet godina i koje je u 2011. ostvarilo poslovni prihod veći od 200 miliona evra.

U prvoj fazi očekujemo da se jave svi potencijalni zainteresovani investitori odnosno da iskažu interes, steknu preliminarna saznanja o preduzeću i sami predlože model privatizacije.

Nakon toga, u odnosu na broj ponuda, Vlada Srbije bi se opredelila za model koji je najbolji, moguć i realan.Javni poziv objavljen je u dnevnim listovima "Financial Times" i "Politika", kao i na internet stranicama Ministarstva finansija i privrede i Agencije za privatizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track