Iračka političko-privredna delegacija u poseti Srbiji

Uzvratna poseta

Iračka političko-privredna delegacija u poseti Srbiji

InfoBiz -
Delgacija koja je došla na poziv ministra u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina, u Srbiji će se sastati se sa kolegama kako bi se nastavili kontakti u vezi sa mogućom saradnjom započeti u Iraku u oblastima obrazovanja, građevine, poljoprivrede, energetike, turizma i drugih

BEOGRAD - Iračka političko-privredna delegacija iz provincije Basra doputovala je u posetu Srbiji i danas počinje radni deo posete, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi, delgacija je došla u Srbiju na poziv ministra u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina i to je uzvratna poseta Iračana nakon što je delegacija privrednika Srbije predvođena ministrom Ugljaninom boravila u južnom Iraku, u provincijama Basra i Misan u martu.

Irački privrednici će u Srbiji boraviti pet dana, a posetiće Novosadski sajam i sastaće se sa kolegama iz Srbije kako bi se nastavili kontakti u vezi sa mogućom saradnjom započeti u Iraku u oblastima obrazovanja, građevine, poljoprivrede, energetike, turizma i drugih.

Predviđeno je da se sastanu i sa članovima kabineta prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića i Privredne komore Srbije s kojima će ići u posetu Vrnjačkoj Banji.

Kako je najavila PKS, u ponedeljak, 20. maja u PKS će biti održan i poslovni forum Srbija-Irak gde će govoriti predsednik PKS Željko Sertić, ministar građevinarstva Srbije Velimir Ilić, ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin i ministar građevine i stanovanja Iraka Mohamed Al-Deradži.

Delegaciju iz Iraka čine predstavnici Ministarstva građevine i stanovanja Iraka, državnih građevinskih kompanija, lokalne samouprave - Guvernerat Basra i privatnog sektora - Unija biznismena Iraka. Nakon plenarnog dela Foruma, predviđeni su poslovni razgovori privrednika dve zemlje u sektorima građevinarstva i poljoprivrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track