SMANJENJE PDV NA ŠTAMPU Vukašin Obradović: Bolji materijalni položaj
Foto: Dragan Kadić

POZDRAVLJENA INICIJATIVA POSLANIKA SNS SAŠE MIRKOVIĆA

SMANJENJE PDV NA ŠTAMPU Vukašin Obradović: Bolji materijalni položaj

InfoBiz -
Stimulisanje pisanih medija u ovakvim okolnostima je uobičajena praksa na Zapadu, mislim da će i Vlada Srbije imati razumevanja, rekao je Obradović

BEOGRAD - Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine usvojio je juče velikom većinom glasova inicijativu poslanika SNS Saše Mirkovića da se smanji porez na dodatu vrednost (PDV) na dnevne, monografske i serijske publikacije sa 10 na pet odsto i na oglašavanje u štampi sa 20 na 10 odsto.

Povod za ovakvu odluku je teško stanje u medijima, kao i dobra iskustva koje su slične mere već donele u regionu i svetu, a inicijativu su podržale sve stranke članice Odbora, kako vlast tako i opozicija, čime je, kako kažu, pokazana namera da se mediji u Srbiji podrže u daljem osnaživanju i nezavisnom radu.

"U potpunosti podržavamo inicijativu. Smatramo da bi na ovaj način položaj pisanih medija bio malo olakšan i da bi te mere bile od velike pomoći za njihovo finansijsko stanje, koje je najteže s obzirom na pritisak s interneta", rekao je Vukašin Obradović predsednik NUNS.

Prema njegovim rečima bolji materijalni položaj pisanih medija mogao bi da ima efekat i na položaj zaposlenih i na kvalitet medija.

"Stimulisanje pisanih medija u ovakvim okolnostima je uobičajena praksa na Zapadu, mislim da će i Vlada Srbije imati razumevanja", rekao je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track