Milorad Grčić (EPS): Struja neće poskupeti ove godine
Foto: Aleksandar Jovanović

Direktor „Elektroprivrede“ pravi rezove

Milorad Grčić (EPS): Struja neće poskupeti ove godine

InfoBiz -

Prvi čovek EPS najavljuje uštede od prodaje 1.000 službenih auta, sprečavanje krađe struje i smanjenje konsultantskih usluga

BEOGRAD - Poskupljenje struje nije predviđeno planom poslovanja „Elektroprivrede Srbije“ za 2016, rekao je juče Milorad Grčić, v. d. direktora EPS.Na pitanje da li će MMF, s kojim je dogovoreno da struja poskupi u maju, prihvatiti argumente EPS, Grčić misli da hoće.Nerealne otpremnine- Dva su trenutna razloga. EPS je 2015. završio s profitom od 2,5 milijardi dinara, a bio je planiran gubitak od 21,5 milijardi, i cena struje na tržištu nikada nije bila niža - objasnio je on. U vezi sa smanjivanjem broja zaposlenih za 1.000, što je takođe dogovor sa MMF, Grčić je naveo da prvo mora da se završi sistematizacija, a onda da se izmeni kolektivni ugovor. On je potvrdio da ima manjka radnika u proizvodnji, pa će biti raspisani interni konkursi, a višak je administracija.

- O svemu se razgovara i razgovaraće se. Izvesno je da su otpremnine od 1.000 evra nerealne - dodao je on. Korporativizacija je, kaže, već dala rezultate jer je samo zbog centralizovanih javnih nabavki za poslednja četiri meseca 2015. ušteđeno 1,5 milijardi dinara, a za dve milijarde očekuje se bolji rezultat u prvom kvartalu ove u odnosu na 2015.Uštede- Nameravamo dodatno da smanjimo troškove. Prodaćemo 1.000 službenih automobila i na tome uštedeti oko 300 miliona, sprečićemo krađu struje, a smanjićemo i trošak od milijardu dinara koji je bio planiran za konsultantske usluge - naglasio je on.

Proizvodnja prioritet„AUDIJE“ MENJAJU ZA TERENCEDva „audija“, zbog kojih je, prema pisanju medija, smenjen njegov prethodnik Aleksandar Obradović, Grčić namerava da zameni za terenska vozila:- Nabavljaćemo samo vozila za proizvodne delove kompanije, jer tamo nedostaju, a i zato što je proizvodnja glavni prioritet sadašnjeg poslovodstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track