POMERANJE I NOVOG ROKA: Odloženo otvaranje puta Ljig Preljina za 10 dana
Foto: Fonet

POMERANJE I NOVOG ROKA: Odloženo otvaranje puta Ljig Preljina za 10 dana

InfoBiz -

BEOGRAD - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će prvih 40 kilometara Koridora 11 biti otvoreno u narednih deset dana.

Kako saznajemo, svi radovi su gotovi, a otvaranje je pomereno za 6. novembra, odnosno posle završetka samita 16+1 u Rigi. Mihajlović je istakla da su svi poslovi završeni, uključujući i dva tunela na kojima se popravljala betonska podloga.

Izgled novog tunela
Izgled novog tunela

Ona je rekla da nema nameru da odgovara na optužbe kompanije Planum da nije tačno da je bilo problema u tunelima, već da neko hoće da ih istisne iz posla.

Kako kaže, puno je učinila na tome da domaće kompanije budu ne samo podizvođači, nego i glavni izvođači na rehabilitaciji i izgradnji puteva u Srbiji, ali da o problemima sa betonskom podlogom u tunelima na Koridoru 11 postoji dokumentacija koja jasno pokazuje da nisu dobro urađeni.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da nadzor radova na Koridoru 11 počinje 12. januara 2016. godine, iako se ta deonica gradila od februara 2013, ministarka je rekla da je Ministarstvo tri puta upozoravalo Koridore Srbije da moraju da imaju nadzor, pre nego što je on uveden.

Nije precizirala zašto zbog toga direktor Koridora nije snosio sankcije, već je navela da će po otvaranju deonica biti urađena revizija svih radova na toj deonici, posle čega će, ukoliko se pokaže da je bilo propusta, preduzeti propisane mere.

Cilj revizije, kako je rekla Mihajlović, nije samo da se utvrdi da li je bilo propusta na Koridoru 11, već da država vidi šta mora da uradi kako se to više ne bi ponavljalo.

Ona je dodala da probijanje roka od mesec i po nije neuobičajeno kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima, ali da bi volela da se rokovi poštuju, i da joj je važno da se poštuju i cena i rokovi definisani ugovorom. Najavila je i da će naredne godine biti kompletirana cela deonica Koridora 11 od Obrenovca do Čačka.

(VIDEO) KURIR BIO U PRAVU: Pogledajte kako skidaju beton u tunelima na Koridoru!

BESPLATNO DO KRAJA GODINE: Auto-put Ljig-Preljina se otvara 31. oktobra

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: To je vest koju čekam! Država neće plaćati penale zbog kašnjenja na Koridoru

AFERA KORIDOR: Beskorisni tuneli kopani pijucima?!

AFERA KORIDOR: Vučić izribao Zoranu zbog tunela!

BRUKA NA KORIDORU 11: Ruše nove tunele jer su niski, šteta 4 miliona evra!

(Tanjug/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track