BIZNIS FORUM Vučić: Srbija je dobro mesto za francuske investicije!

Palata Srbije

BIZNIS FORUM Vučić: Srbija je dobro mesto za francuske investicije!

InfoBiz -
Francuski premijer Manuel Vals doputovao je u Beograd, gde se na početku posete sastao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem

BEOGRAD - Premijer Srbije Alksandar Vučić izjavio je danas, povodom posete premijera Francuske Manuela Valsa Srbiji, da očekuje mnogo više francuskih firmi na tržištu Srbiji gde je povoljna klima za investiranje.

"Očekujemo vas u mnogo većem broju, želimo da radimo i da vidimo konkretne reultate", kazao je Vučić na konferenciji za novinare koju je održao s francuskim premijerom.

Vučić je istakao da je Francuska jedan od najvažnijih privrednih partnera Srbije i da privredna i trgovinska razmena raste, dostižući desetogodišnji maksimum. Vučić je rekao da u Srbiji posluje 91 francuska firma, sa oko 10.000 zaposlenih, i da očekuje da se ta cifra uvodstruči. Premijer Srbije je istakao da, pored razgovora o solidarnosti, ljubavi i prijateljstvu, očekuje i razgovore o konkretnim projektima. Naveo je da su 502 preduzeća u procesu privatizacije, a za neka se intersuju francuske kompanije.

Vučić je rekao da će se ragovarati i o saradnji u velikim infrastrukturnim projektima, poput proširenja kapaciteta i izgradnji druge piste beogradskog aerodroma, o izgradnji metroa u glavnom gradu. Premijer je poručio da je Srbija dobro mesto i za francuske invrestitore:

"Doneli smo dobar zakon o radu i zakon o privatizaciji i stečaju" i ocenio da je Srbija postigla punu političku stabilnost, koja je preduslov za ulaganja.

"Postoje dobri uslovi i sve bolji uslovi za ulaganje francuskih kmpanija i očekujemo vaše neuporedivo veće prisustvo", kazao je Vučić.

Francuski premijer Manuel Vals doputovao je u Beograd, gde se na početku posete sastao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.Posle svečanog dočeka, dvojica premijera imaju tet-a-tet sastanak, nakon kojeg će uslediti Francusko-srpski poslovni forum i plenarni sastanak dveju delegacija.Francuskog premijera su pored Vučića dočekali i gradonačlenik Beograda Siniša Mali i deset ministara u Vladi Srbije. Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma, a zatim konferencija za štampu.Uoči dolaska u Beograd, Vals je rekao u intervjuu za "Politiku" da Francuska želi da starom prijateljstvu sa Srbijom udahne novu mladost i novu snagu na svim planovima, uključujući i ekonomski, na kojem ta zemlja, kako je ocenio, nije dovoljno prisutna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track