VUČIČ U DAVOSU: Imam o čemu da govorimo kad je reč o Srbiji
Foto: Aleksandar Jovanovic

Forum

VUČIČ U DAVOSU: Imam o čemu da govorimo kad je reč o Srbiji

InfoBiz -
DAVOS - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da je Srbiji i njemu učinjena čast što je dobio poziv za učešće na tako prestižžnom forumu, ali i da će imati o čemu da govori sa svetskim zvaničnicima i ekspertima kad je reč o Srbiji.

Premijer će, kako je rekao, imati mnogo bilateralnih susreta sa kompletnom svetskom ekonomskom elitom, od predstavnika Majkrosofta, Golden Saksa, do veoma važnog sastanka sa Šumom Čakrabartijem šefom EBRD-a, do svih političkih bilaterala...

"Verujem da ću se sresti sa bar 40 mojih kolega predsednika vlada i predsednika država i da ćemo neke stvari da naučimo i da sagledamo iz drugačijeg ugla. Imamo o čemu da govorimo o Srbiji", istakao je on. Vučić je primetio da se ono što je govorio prošle godine na tom forum, pokazalo kao istinito.

"Brojevi su čak i bolji...Nisu mogli da veruju da sam u potpunosti pogodio kakvu ćemo stopu rasta imati", rekao je Vučić. Kako je istakao, očekuju se godine dinamičnog rasta, što je za Srbiju, veoma važno. Govoreći o učešću Srbije na forumu u Davosu, premijer je naglasio da je to velika čast za našu zemlju.

"To je velika čast, posebno što mislim da sam jedini sa Zapadnog Balkana..i u Istočnoj Evropi mislim da smo jedna od retkih zemalja koja je taj poziv dobila", primetio je premijer. On je istakao da su mnogi pokušavali da dobiju pozivnicu za skup svetske političke, finansijske i ekonomske elite, te da on nije tražio da bude pozvan.

"Dobio sam poziv od Klausa Švaba i direktora Ekonomskog foruma. To je velika stvar za našu zemlju", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja