MIODRAG USMRTIO VIŠE OD 60 BEOGRAĐANA: Meta su mu bile žene, uhvaćen je SLUČAJNO, a ovako je skončao!
Foto: Zorana Jevtić

najveći serijski ubica

MIODRAG USMRTIO VIŠE OD 60 BEOGRAĐANA: Meta su mu bile žene, uhvaćen je SLUČAJNO, a ovako je skončao!

Crna Hronika -

Najveći serijski ubica Jugoslavije Miodrag Stole Trifunović je danju bio ugledan građanin, a noću ubica.

O njegovim ubistvima se i danas priča u policiji. On je bio pravi beogradski fantom, koji na duši nosi više od 60 žrtava!

Stole je, na kraju, uhvaćen slučajno, a sam je sebi presudio. U istražnom zatvoru je iz kreveta iščupao dve gvozdene šipke, uvio je deo čaršava i nabio je sebi u usta, dok je drugom šipkom probio srce.

Veruje se da je prvi put silovao devojčicu od 12 godina u Merošini kraj Niša, ali se sa majkom brzo preselio u Beograd. Da ubija počeo je pred početak Drugog svetskog rata i tada je po beogradskim parkovima vrebao ljubavne parove. Muškarce je udarao metalnim šipkama, a devojke silovao, pa ubijao.

Posle oslobođenja je nastavio sa krvim pirom, iako jeuspešno razvijao karijeru građevinskog preduzimača. On je, navodno, prvo iz stana glumca Milivoja Mavida Popovića ukrao periku, brkove, bradu, odela i specijalne umetke za popunjavanje obraza. Na taj način je navodio na lažne tragove tadašnje operativce Povereništva za unutrašnje poslove grada Beograda.

Prvo beogradsko ubistvo izvršio je 31. januara 1948. oko 21 čas u jednom od nedovršenih paviljona u Cvijićevoj ulici. Milka K. je imala 33 godine i dvoje dece, a Stole je nesrećnu ženu prvo silovao, pa zadavio. Posle samo tri nedelje silovao je i ubio je Slavicu T. (22), a njeno telo je bacio u Savu.

Policiju je zanimao način kako je prilazio žrtvama, a kasnije su doznali da im je pričao tužnu priču o bolesnoj supruzi kojoj je neophodna pomoć. Zanimljivo je bilo da je njega supruga Seka zlostavljala.

Godine 1948. registrovano je 14 ubistava u Beogradu, ali pretpostavlja se da je reč o 60 osoba, jer je tvrdio da je ubijao ljude u duševnoj bolnici u Topionici gde je simulirao ludilo da ne bi bio mobilisan.

Docnije je za komšije, kao i za policiju, veliko iznenađenje predstavljala činjenica da je taj mirni, tihi i dobri muž, koga je supruga često zlostavljala i koga su molili da im u kasnijim večernjim satima sačeka i doprati žensku čeljad do kuće, da ne bi “nabasale na tog užasnog manijaka”, bio niko drugi do fantom – Miodrag Stole Trifunović!

Trifunović je napravio fatalnu grešku kada je podmetnuo požar u bifeu “Zlatno burence” na Zvezdari, jer su na kantama sa benzinom ostali njegovi otisci.

Mrzeo prostitutke

Mrzeo je žene, naročito prostitutke, a osim po broju ljudi koje je usmrtio, izdvajao se i po načinu na koji je to radio. Njegova mržnja prema prostitutkama javila se još u detinjstvu.

- Otac je bio žestok alkoholičar, a u kuću je redovno dovodio prostitutke - navodi se u spisima o slučaju najbrutalnijeg ubice na prostoru bivše Jugoslavije.

Kurir.rs/Newsweek, Magazin Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track