JOŠ JEDAN MAGIČNI DORUČAK ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA
Foto: Promo

Obeležena decenija postojanja humanitarne akcije „Magični doručak“

JOŠ JEDAN MAGIČNI DORUČAK ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA

Održiva budućnost -

Beograd, 16. april 2019. godineHumanitarna akcija „Magični doručak“ proslavila je danas deset godina postojanja, u školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“, u Zemunu. Podrška srećnijem detinjstvu, kroz zdraviju i kvalitetniju ishranu, osnovna je misija ovog humanitarnog projekta namenjenog školama za decu sa posebnim potrebama širom Srbije, a uz pomoć kojeg je ove godine prikupljeno preko 6 tona hrane, za čak 36 škola.

Kao i prethodnih godina projekat je podržala i Banka hrane, čija je osnovna vizija stvaranje humanijeg i odgovornijeg društva, a njeni mnogobrojni volonteri učestvovali su u prikupljanju i dostavljanju namirnica za decu. Svoju humanost pokazao je i veliki broj građana naše zemlje, koji su kupovinom paketića, kao i donacijama na račun Banke hrane, pružili svoju podršku.

Ovogodišnji „Magični doručak“ otvorio je gradonačelnik Beograda, Prof. dr Zoran Radojičić, koji je posebno istakao važnost pružanja uslova za srećnije detinjstvo našim najmlađim građanima.

Program proslave je bio zabavnog i edukativnog karaktera, uz podršku Miloša Grlice, srpskog paraolimpijca i osvajača brojnih svetskih medalja u bacanju koplja. Organizovano je takmičenje u Golbol-u, a učenici su bili u prilici i da se oprobaju u specijalnim vežbama orijentacije, na jedinstvenom terenu škole „Veljko Ramadanović“ u Zemunu.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track