Putin na leto u poseti Babuškama

Evrovizija

Putin na leto u poseti Babuškama

Zabava -
Ruski predsednik najverovatnije će put Udmurtije, odakle su čuvene bake, krenuti posle 20. juna

MOSKVA - Predsednik Vladimir Putin će ovog leta, nakon putovanja u inostranstvo, posetiti "Buranovske babuške", koje su na Evroviziji u Bakuu osvojile drugo mesto.

Tačan datum posete će biti naknadno utvrđen, ali imajući u vidu da je Putinov program do samita G-20 u meksičkom Los Kabosu preopterećen, može se očekivati da će put Udmurtije krenuti posle 20. juna, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je Babuškama za vikend, kada su ostvarile neverovatan uspeh na takmičenju u Azerbejdžanu, čestitao i poručio da će ih posetiti u Udmurtiji da bi video kako žive, i da bi se uverio da li je istina da u njihovom selu postoji samo jedan televizor.

Babuške su se danas vratile u Rusiju, a na aerodromu u Iževsku dočekalo ih je ovacijama oko 300 ljudi. One su zatim otputovale u Buranovo, gde će ih dočekati celo selo, prenosi ruska agencija.

"Buranovske babuške" osvojile su drugo mesto sa pesmom "Party for everybody" (259 glasova). Pobedila je švedska pevačica Lorin, dok je treće mesto zauzeo srpski pevač Željko Joksimović.

http://www.youtube.com/watch?v=Ti3WBqlcJOg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track