Dušan Svilar sa novosadskim i osiječkim tamburašima u Studiju M
Foto: Promo

Jedan od najtraženijih tenora sa naših prostora na Dočeku 7526.

Dušan Svilar sa novosadskim i osiječkim tamburašima u Studiju M

Zabava -

Fondacija ''Novi Sad 2021'' povodom Дočeka 7526. godine, realizuje prvi od nekoliko projekata planiranih u saradnji sa Osijekom - gradom koji je bio kandidat za Еvropsku prestonicu kulture 2020. Razmenjujući iskustva o kandidaturi za ovu titulu, Osijek i Novi Sad grade kulturne vrednosti na kojima im može pozavideti svaki evropski grad.

Dušan Svilar pevaće za dušu, uz pratnju maestralnih tamburaških orkestara Osijeka i Novog Sada. Ovo je jedinstvena prilika za posetioce da dođu u Studio M i čuju najpoznatije tamburaške pesme sa ovih prostora koje će izmamiti osmehe i podstaći nas da zapevamo zajedno. Dušan Svilar je završio muzičku akademiju kao jedan od najtalentovanijih tenora sa ovih prostora u poslednjih 20 godina. On je školovani operski pevač koji se dokazao kao scenski umetnik u pozorišnim predstavama i mnogim takmičenjima. Reference Dušana Svilara garantuju dobar provod za sve koji se opredele da veče 13. januara od 21 čas provedu u Studiju M, a preostala je vrlo ograničena količina karata po promotivnoj ceni od 500 dinara.

Ograničeni kontigent promotivnih ulaznica za doček 7526. godine za preostale lokacije u prodaji je na svim prodajnim mestima Gigs Tix –a. Ulaznice za koncerte Divne Ljubojević i sastava Imar koji će nastupiti sa Slobodanom Trkuljom kao specijalnim gostom rasprodate su, dok se očekuje da će ulaznice za ostale programe biti uskoro rasprodate. U saradnji sa Sterijinim pozorjem, na prodajnom mestu GigsTixa u Pariskom magazinu u Novom Sadu, svaki 21. kupac ulaznica za predstojeće koncerte dobiće neku od knjiga koju izdaje Sterijino pozorje. Deo programa za Doček koji podrazumeva i dečje programe biće besplatan i otvoren za sve posetioce.

Na više od 21 kultne lokacije širom Novog Sada među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Divna Ljubojević nastupiće u pozorišnoj sali NISa, Laibach u Srpskom narodnom pozorištu, Kaliopi u Pozorištu mladih, Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi, sastav Imar i njihov specijalni gost Slobodan Trkulja u maloj sali SNP-a, Dečja filharmonija u Gradskoj kući, opera za decu udruženja Visoko C u Eđšegu, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M, moderan cirkus i kabare Ludifiko u Zapadnom holu SPENSa, različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice, dok će budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Techa nastupiti u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru. Nikola Vranjković nastupiće u Novosadskom pozorištu, Marčelo&Napeti quintet/ Mutant Urban Dance Ansambl dolaze u Gerila Bar, dok će Ledena šuma predstaviti Disko veče.

Besplatni programi i brojne lokacije otvorene za sve posetioce

Veliki broj programa biće besplatan za posetioce, kao što su Filharmonija mladih u Sinagogi, opera za decu “Pepeljuga” Udruženja Visoko C u Eđšegu, ali i nastupi različitih kulturno-umetničkih društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice. Ulaz je slobodan i za nastup Sare Renar i Ane Ćurčin u Kulturnom centru Novog Sada, koncert Josip A Lisac i Dojo u klubu B612, u gimnaziju "Laza Kostić" dolazi Loran Prokopić sa prijateljima, u Muzej Vojvodine hor „Sveti Stefan Dečanski“, a u Startit centar Peaceful Warriors. U Studiju M će biti održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, Kulturni centar Futog predstaviće Anatoliija Rečkina i Aleksandera Lukaševiča, a Galerija Matice srpske virtuelni vodič – Doživi umetnost uz eksperimentalne zvuke sastava „Bloom".

Satnica i program Дočeka 7526. godine u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture dostupan je na sajtu Novi Sad 2021.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja