NATIONAL GEOGRAPHIC dokazuje da zaista nigde nije kao kod kuće sa novom serijom JEDAN ČUDNI KAMEN
Foto: Promo

NATIONAL GEOGRAPHIC dokazuje da zaista nigde nije kao kod kuće sa novom serijom JEDAN ČUDNI KAMEN

Zabava -

Počevši od 25. marta u 20:55, desetodelna serija JEDAN ČUDNI KAMEN će, zajedno sa voditeljem Vilom Smitom, svake nedelje istraživati krhkost i čuda planete Zemlje, neobično kalibrisane mrvice od planete u surovom univerzumu. JEDAN ČUDNI KAMEN je vizuelno putovanje koje se menja iz mikroskopskog u kosmičko i otkriva našu planetu kroz oči vanzemaljca.

foto: Promo

Čuveni holivudski glumac istražuje neka pitanja koja mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo: Zašto je Zemlja jedina planeta (za koju znamo) na kojoj postoji život? Koliko su krhki savršeno podešeni sistemi koji održavaju ovu živu planetu? Koje su najveće pretnje po životnu sredinu i postojanje ljudi na Zemlji? Jesmo li sami i odakle smo došli? Zar zaista nigde nije kao kod kuće?

foto: Promo

Vil Smit razmatra ova pitanja i vodi gledaoce u jedinstveno istraživanje za sva čula, uz podršku elitne grupe koju čini osam astronauta koji nude svoje posebne perspektive i povezuju svoje lične uspomene o planeti viđenoj iz daljine.

Zemlja je mehur pun života u tami svemira, a to su omogućile dinamične sile i obrti sudbine koji se otkrivaju tokom serije. Svaka epizoda otvara fascinantne činjenice sa temama koje nas teraju da ponovo razmislimo o tome šta znamo o planeti. Na primer, polovina kiseonika koji održava život potiče iz jednoćelijskog fitoplanktona, a stotinu njih može da stane u glavu čiode, i kamere NATIONAL GEOGRAPHIC kanala uranjaju pravo u izvor. Sam naziv emisije JEDAN ČUDNI KAMEN potiče od kompleksnih, fino podešenih i savršeno prilagođenih sposobnosti naše planete da održava život. Serija JEDAN ČUDNI KAMEN bila je u produkciji više od dve godine, na 195 lokacija sa 139 snimaka u trajanju 22-godišnjeg filmskog maratona.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track