POSLE VIŠE OD TRI DECENIJE NARODNO POZORIŠTE PONOVO NA DUBROVAČKIM LETNJIM IGRAMA: Balkanski špijun stiže u Dubrovnik!
Foto: Vukica Mikača

Saznajemo

POSLE VIŠE OD TRI DECENIJE NARODNO POZORIŠTE PONOVO NA DUBROVAČKIM LETNJIM IGRAMA: Balkanski špijun stiže u Dubrovnik!

Zabava -

Komedija "Balkanski špijun", po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramatizaciji Tanje Mandić Rigonat, biće izvedena 16. avgusta u okviru jubilarnih 70. Dubrovačkih letnjih igara.

Na festivalu, koji se održava od 10. jula do 25. avgusta, nakon više od tri decenije gledaćemo jedno dramsku predstavu iz Srbije.

- Velika čast i velika sreća. Odrastala sam gledajući predstave na Dubrovačkim letnjim igrama. Dubrovnik je grad moje mladosti i ovo je ispunjenje jednog velikog pozorištnog i životnog sna. Nastupu se raduje cela ekipa - kaže Tanja Mandić za Kurir.

foto: Miloš Lužanin

Predstava će se igrati na sceni "Park Gradac" za samo 500 ljudi, a cene karata su od 2.800 do 4.000 dinara. Ljubomir Bandović tumači lik Ilije Čvorovića, njegova supruga Danica Čvorović je Nela Mihailović, brata Đuru, odnosno sestru bliznakinju igra Dušanka Glid Stojanović, ćerku Sonju Katarina Marković, uloga podstanara Petra Jakovljevića poverena je Milutinu Miloševiću, a radio-spikerke Vanji Milačić.

foto: Printskrin

U filmskim scenama pojavljuju se TV voditeljka Olja Bećković, Boris Komnenić, Branko Vidaković, Vjera Mujović, Aleksandra Kolarov, Dunja Kostić i Nemanja Konstantinović. U predstavi učestvuju i muzičari Vladimir Gurbaj (klarinet), Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika) i Relja Derbogosijan (bubanj), koji izvode songove Irene Popović Dragović.

Predstava "Balkanski špijun" već je gostovala u Hrvatskoj na Festivalu malih scena u Rijeci, a pre Dubrovnika je očekuje i gostovanje u Zagrebu na Danima satire. Međutim, komad nije prošao ovogodišnju selekciju Sterijinog pozorja u Novom Sadu.

foto: Promo

Dubrovačke letnje igre obeležiće premijera "Hamleta" u režiji Paola Mađelija i gostovanje Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga, jedne od najpoznatijih operskih i baletskih kuća na svetu.

Uspešna godina za Tanju Mandić: Jubilej "Gospođe ministarke"

Rediteljka Tanja Mandić će leto provesti na festivalima. Za Dan mladosti, 25. maja, čeka je 150. izvođenje "Gospođe ministarke" sa Goranom Jevtićem, a narednih meseci njen "Ivanov" sa Nikolom Ristanovskim zatvara Ohridsko leto i sa "Iluzijama" ide na festival Sahalin u Rusiju.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Promo, Vukica Mikača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track