PODIGLI PLES NA NAJVIŠI NIVO: Održano Državno prvenstvo u latino-američkim plesovima
Foto: Promo

PODIGLI PLES NA NAJVIŠI NIVO: Održano Državno prvenstvo u latino-američkim plesovima

Zabava -

Tradiciju održavanja najpoznatijeg umetničkog spektakla u Srbiji i ove godine, četvrti put zaredom, produžio je Ivan Mileusnić koji je na čelu plesnog kluba “Dare to dance” sa Žarkom Anđelkovićem organizovao Državno prvenstvo u latinio-američkim plesovima.

foto: Promo

Veliko finale, na kom su odabrani Državni prvaci u čak četiri plesne kategorije održano je u nedelju, 9. juna, a započeto je svečanim izvođenjem himne republike Srbije.

foto: Promo

Povodom uspešno održanog četvrtog Državnog prvenstva oglasio se glavni organizator Ivan Mileusnić koji je istakao da je sada ples podignut na viši nivo: „Takmičenje je i ove godine proteklo fenomenalno. Presrećan sam jer smo imali priliku da ove godine među sudijama, koje su ocenjivale takmičare, bude čak troje iz inostranstva od kojih je jedna sudinica globalno poznata u svetu plesa, godspođica Oksana Nikiforova iz Nemačke koja je bila čak tri puta svetski prvak. Naši takmičari su bili na visini zadatka, a ples je evidentno uznapredovao u odnosu na prošlogodišnje prvenstvo“.

foto: Promo

Kup Srbije je bio za pionirsku i mlađu omladinsku kategoriju, dok se za titulu Državnog prvaka borilo u čak tri kategorije: omladinskoj, starijoj omladinskoj i seniorskoj. Pobednici Kupa Srbije u pionirskoj kategoriji su Konstantin Donić i Monika Martać, a u mlađoj omladinskoj kategoriji to su Radivoje Radovanović i Gala Milojević. Državni prvaci Srbije u kategoriji omladinaca su Đorđe Smiljanić i Milica Dakić, dok su u kategoriji starijih omladinaca pobedu odneli Nikola Andrić i Anastasija Pantelić. A u kategoriji seniora pobednici su Danilo Fatić i Helena Petrović.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track