Rada Đurić: U ovim situacijama gostu emisije treba reći Dosta!
Foto: Promo

Lavovske priče nisu prazne

Rada Đurić: U ovim situacijama gostu emisije treba reći Dosta!

Zabava -

Nakon Nataše Kovačević, Nenad Jezdić je u najnovijoj epizodi Lavovskih priča ugostio još jednu lavicu, a ovoga puta reč je o legendarnoj voditeljki Beogradske hronike, Radi Đurić. Budući da je i sama u svojoj emisiji ugošćavala brojne lavove i lavice sa raznim životnim pričama, Rada se odlično snašla u ulozi Jezdine gošće, podelivši sa gledaocima brojne utiske iz svoje zaista dugačke novinarske i voditeljske karijere.

foto: Promo

Moja najveća inspiracija u novinarskom poslu bili su obični ljudi sa kojima sam svakodnevno delila autobus kojim sam putovala iz Lazarevca do Beograda. Tu sam upoznala divne ljude, velike heroje i njihove životne priče u kojima sam nalazila teme, dok su oni mislili da ja radim u važnoj ustanovi gde imam uticaj time što ću nešto reći ili nekog nešto pitati. To su zaista moji lavovi i moje inspiracije, a ja prema njima imam ogromnu odgovornost“ – komentarisala je iskreno Rada tokom razgovora.

Ovo je, naravno, samo jedna od brojnih anegdota iz njene bogate karijere, a, između ostalog, lavica novinarstva pojasnila je šta tačno misli kada kaže „Budimo ljudi“, koliko se priprema za svaku emisiju i koje teme doživljava lično, kako doživljava novinarstvo kao profesiju i zašto je važno postavljati pametna pitanja, ne dozvoljavajući gostu da izbegava odgovor, kada je u emisiji ostala nema i postiđena, te u kojim situacijama gostu treba reći dosta.

Pred kraj emisije Jezdić je svojoj gošći poklonio značku sa simbolom kampanje „Lavovski za orlove“, što je Radu potaklo da iznese i svoje mišljenje o trenutnom stanju orla krstaša, simbola sa našeg državnog grba.

foto: Promo

Svi naši simboli nestaju. Nenznam zaista da li neko to radi namerno ili smo mi toliko nemarni i neosetljivi da to i ne vidimo. Za mene je sudbina tih orlova sudbina ovog naroda. Kada čitam o njima i vidim kakvi su im životni uslovi, potrebno je da kažemo ljudima kako ćemo i mi za nekoliko godina biti u takvoj situaciji“ – dodala je.

Celu emisiju možete da pogledate na linku:

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track