Najnovije vesti

SRPSKI BIZNIS KOUČEVI PRVI U REGIONU: Osnovan ICF Chapter biznis koučeva, prvi na Balkanu!
Ilustracija, Foto: Kurir

Prva konferencija ICF srpskog chaptera

SRPSKI BIZNIS KOUČEVI PRVI U REGIONU: Osnovan ICF Chapter biznis koučeva, prvi na Balkanu!

Zabava

Ove srede, 18.9. u Beogradu je održana prva konferencija ICF srpskog chaptera na kojoj su osim domaćih gostovali i najveći svetski stručnjaci.

 

Ivanka Novaković, ICF ACC, potpredsednica srpskog chaptera ICF-a je izjavila:

 

"Jako je važno da je osnovan chapter ICF za Srbiju zbog profesionalizacije coaching struke, definisanja profesionalnih standarda i informisanja i edukacije tržišta i klijenata kroz prepoznavanje profesionalno treniraninh coach-eva."

 

ICF, najveća i jedina globalna asocijacija biznis coach-eva, uspostavlja „zlatni standard“ u coaching industriji.

 

Biznis coaching je relativno mlada grana razvojnog rada sa klijentima orijentisana ka otključavanju potencijala klijenta za razvoj ličnih i profesionalnih kapaciteta.

 

foto: Kurir

 

Važno je razlikovati coaching u odnosu na savetovanje, mentorstvo i psihoterapiju. Sam coaching je orijentisan od sadašnjosti ka budućnosti, a psihoterapija od prošlosti ka sadašnjosti. U coaching-u je ZABRANJENO deliti savete već se kroz proces postavljanja pitanja klijent podržava da sam dođe do svojih odgovora i zaključaka dok se u savetovanju i mentorstvu daju saveti i deli sopstveno iskustvo.

 

Klijenti koji koriste usluge biznis coach-eva su zaposleni u kompanijama, javnim preduzećima i državnoj upravi.

 

1 / 8 Foto: Kurir

 

ICF Serbia Chapter će raditi ozbiljno na profesionalizaciji i standardizaciji coaching-a, kroz različite obrazovne i sertifikacione aktivnosti i klijentima pružiti još bolju uslugu.

 

Benefite ravoja zaposlenih kroz coaching su potvrdile kompanije koje su učestvovale na panelu: Coca Cola Hellenic, NIS, Ball Packaging, LEAR, Sport Vision Group.

 

Kurir.rs/Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...