BATERIJA KOJA TRAJE 21 DAN, DETEKCIJA PADA, MERENJE TEMPERATURE KOŽE - Upoznajte Huawei pametni sat nove generacije
Foto: Ana Paunković

BATERIJA KOJA TRAJE 21 DAN, DETEKCIJA PADA, MERENJE TEMPERATURE KOŽE - Upoznajte Huawei pametni sat nove generacije

Zabava -

Huawei je svoje jato pametnih uređaja obogatio pametnim satovima iz Watch 3 serije, a ekipa Kurira imala je priliku da se, među prvima, na predstavljanju ovih uređaja i slušalica FreeBuds 4, u Sportskom selu u Beogradu upozna sa - Watch 3 i Watch 3 Pro uređajima.

pametni sat
foto: Ana Paunković

Dok je u toku pre-order satova, koji će se u prodaji u Srbiji naći od 19. jula, upoznaćemo vas sa nekoliko karakteristika ovih uređaja, koje predstavljaju više nego očiti napredak u odnosu na Watch GT2 uređaje ove kompanije.

Da razjasnimo na početku, dve jedine, ali nezanemarljive razlike "običnog"i pro modela su dizajn, kao i kapacitet baterije. Kod pro modela baterija može da potraje i do neverovatnih 3 nedelje bez punjenja, uz ultra štedljivi režim, a intenzivnom upotrebom ceni se da vas neće izdati ni 5 dana. Impresivno, da, ali to je samo jedan od pomaka ove serije.

pametni sat
foto: Ana Paunković

Drugi je definitivno u softverskom unapređenju, pa ovi satovi dolaze sa Harmony operativnim sistemom, a preko AppGallery na ovim satovima aplikacije možete "skidati"i na samim uređajima, i koristiti ih kroz poboljšane performanse. Tako ćete direktno na vaš pametni sat moći da skidate najrazličitije aplikacije iz sve bogatije baze koju kompanija pravi već neko vreme.

Dizajn pro modela je nešto prefinjeniji, sa titanijumskim telom i safirnim staklom, dok je sa strane vraćena čuvena "krunica", koja je svoj nadimak dobila jer podseća na krunicu za podešavanje vremena na klasičnim satovima. Na ovom uređaju ona je rotirajući taster kojim manevrišete kroz funkcije sata. A njih je mnogo, i mnoge su usmerene na ono najvažnije – zdravlje.

pametni sat
foto: Ana Paunković

Korisnicima će na raspolaganju biti preko 100 režima vežbanja, merenje temperature kože, pulsa, zasićenosti kiseonikom, kvaliteta spavanja, nivoa stresa, a novina je i upozorenje pri detekciji pada, kao i ručno aktiviranje poziva SOS broja koji odredite za hitne slučajeve.

Jednostavno: kada sat detektuje da ste pali, može da obavesti vaš SOS kontakt automatski ili da alternativno, sa 5 pritiska na taster za gore alarmirate svoju osobu za hitne slučajeve, ukoliko vam je stvarno potrebna pomoć.

pametni sat
foto: Huawei

Što se osnovnog modela Watch 3 tiče, njegov dizajn prati dobro poznati zakrivljeni ekran, veličine 46mm i AMOLED tačskrin od 1.43 inča. Osnovni model donosi bateriju koja može da izdrži 3 dana korišćenja.

pametni sat
foto: Ana Paunković

Na novim Huawei satovima možete praviti interaktivne pozadine od svojih video snimaka i tako na još jedan način personalizovati svoj uređaj.

Unapređeno je i kontrolisanje uređaja, pa tako stiskanjem i opuštanjem pesnice možete da uputite poziv, a pokretom zgloba da ga utišate.

Huawei će sve one koji se odluče za ove uređaje u pre-order periodu obradovati i poklonom - FreeBuds 4i slušalicama.

A.K.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track