KOLIKO JE NOVCA POTREBNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE?
Foto: New Look Entertainment d.o.o.

POLAZAK U ŠKOLU PRAZAN NOVČANIK

KOLIKO JE NOVCA POTREBNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE?

Zabava -

Bez obzira da li 1.septembar dočekujete kao roditelj đaka prvaka, ili starijeg školarca , moraćete dobro da odrešite kesu da biste podmirili sve troškove, a to na današnji kućni budžet nije mala svota.

Polazak deteta u školu jedan je od najradosnijih trenutaka u životu, ne samo za đaka, već i za njegove ponosne roditelje. Pripreme za novi životni početak dugo traju, temeljne su, što je i razumljivo, jer se i kod jednih i kod drugih sve menja gotovo iz temelja.

Ovi važni momenti iziskuju i dodatna finansijska sredstva, koja nekada nije lako obezbediti iz redovnih primanja, dakle ako niste počeli ili mogli da uštedite na vreme, moraćete da smislite kako da obezbedite novac što pre. Opremanje radne sobe sa svim što je potrebno, kupovina garderobe, udžbenika i školskog pribora traži mnogo dodatnog novca. Slična je situacija I sa starijim đacima, a jedan od načina da se sve obezbedi i školarac, a i njegovi roditelji budu srećni i zadovoljni, je podizanje kredita. Uz dodatnu finansijsku pomoć može se sve nabaviti odjednom i bez kalkulisanja.

BEZ UDŽBENIKA SE NE MOŽE

U školske klupe nemoguće je sesti bez neophodnih udžbenika koji je danas teško kupiti polovan, jer se mnoge knjige menjaju svake godine i prilagođavaju nastavnom programu. U zavisnosti od izdavača, ali i uzrasta deteta zavise i iznosi, koji nikako nisu zanemarljivi, pogotovu za starije đake. Osim toga, neophodni su još i ranac, puna pernica, torba i oprema za fizičko, pribor za likovno i još bezbroj sitnica kako bi vaš naslednik 1. septembra bio potpuno spreman za nove pohode. Biranje svezaka i rančeva sa omiljenim junacima, školskog pribora, nove obuće i odeće, deca, ali i roditelji danas shvataju veoma ozbiljno. U mnogim porodicama se početak svake nove školske godine dočekuje sa velikom pažnjom i dok je za decu to još jedna zabava, za mnoge roditelje je ozbiljan udar na kućni budžet.

Addiko banka
foto: New Look Entertainment d.o.o.

IZBOR RANCA

Pri izboru školskog ranca treba voditi računa da ne bude pretežak za đaka. Zbog toga prvo treba proveriti njegovu težinu kao i čvrstinu, tj. da li ima dodatna ojačanja za leđa i mekane kaiševe kako bi vaš đak, svoje teške knjige nosio što lakše, a i kako biste unapred zaštitili njegovu kičmu. Obratite pažnju na bitne karakteristike pre nego na cenu jer on treba da traje više godina, ali i da bude u skladu sa godinama đaka koji će ga nositi i naravno ono što je bitno da mu se sviđa.. Pored rančeva klasičnih dimenzija, na tržištu postoje i razni drugi oblici. Neki su klasičnog oblika sa "životinjskim" ušima, drugi imaju dosta šljokica, i drugih ukrasa, a postoje i oni koji se ne viđaju svaki dan. Bubamare, bumbari, mace, miševi ili neki superheroji, itd. Sve su to oblici rančeva za decu. U zavisnosti od svega navedenog zavisi i cena, pa je ponekad za dobar ruksak potrebno da se izdvoji pravo malo bogatstvo.

NEOPHODNA I OBNOVA GARDEROBE

Obnova ormara novom garderobom posebna je stavka svake jeseni i velika briga svakog roditelja. Za sve ove dodatne izdatke neki će potražiti pomoć baka i deka, tetki i ujaka, ali mnogo jednostavniji način je podizanje kredita. Kako bi sve potrebe i želje bile podmirene potrebno je napraviti dobru finansijsku konstrukciju, a troškove rasporediti kroz rate kredita i tako lakše podneli početak nove školske godine. Kao što je odraslima važno da ih drugi u okolini vide kao lepe, uredne i originalne, tako i deca vole da budu primećena i pohvaljena za izgled i odevanje. Bez obzira da li dete kreće u prvi razred ili je starije, prvi utisak vršnjaka za dete je veoma važno.

Ne morate da kupujete skupu odeću, ali obradujte dete novom majicom ili patikama i tako "obeležite" početak nove školske godine. Pored svega biće sigurno dodatno lepši na školski slikama, kada ponosno bude pokazivao nove stvari, a vi pravi ponosni roditelji što ste to svom nasledniku obezbedili. A svi znamo da uspomene nemaju cenu, zato sa svojim školarcem stvorite one vredne sećanja, a u tome će vam pomoći Addiko banka.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track