Nepoznata istorija Drugog svetskog rata na DOX TV-u
Foto: Promo

Nepoznata istorija Drugog svetskog rata na DOX TV-u

Zabava -

Svima su nam više ili manje poznate činjenice o Drugom svetskom ratu. Bilo da se radi o ključnim bitkama celog rata ili o tome kako i kada je rat počeo i završio se, većina nas zna ili misli da zna kako se rat odvijao.

Međutim, događaji koje znamo o Drugom svetskom ratu ostavljaju utisak ravnih linija, kao da je do njih došlo jednostavno i neposredno. Ali, istorija nikada nije ravna linija.

Tek poslednjih godina, otkako su pojedini tajni i poverljivi ili skriveni podaci postali dostupni, dobili smo jasniju sliku o tome koliko je Drugi svetski rat bio složen i zbunjujuć za ceo svet, koliko su sitnice i slučajnosti, odluke i nedostatak donošenja istih oblikovale ishod najvećeg svetskog sukoba i na kraju odredile sudbinu miliona ljudi.

Još i danas postoji tajna istorija Drugog svetskog rata koju tek treba ispričati. I baš zato u aprilu pratimo DOX TV koji svoje gledaoce vodi iza linija i duboko u tajne ratnih zbivanja koja su promenila tok svetske istorije.

Otkrijte nepoznatu istoriju Drugog svetskog rata kroz serije na DOX TV-u:

Kako su nacisti izgubili rat, 18. - 23.4. u 21:00

U seriji „Kako su nacisti izgubili rat“ kroz 6 epizoda promatramo Drugi svetski rat kroz oči njegovih gubitnika - naciste. Saznajemo kako su nacisti uspeli da prevare Nemačku, a zatim iznenada da zauzmu Europu. Propitujemo Hitlerovu megalomaniju i nestabilnu ličnost koja je dovela do uništenja nacističkog pokreta.

Kroz epizode istražujemo kako su rane pobede u Drugom svetskom ratu Hitleru stvorile lažno samopouzdanje i kako su na kraju bahatost i lični interesi doveli do konačnog poraza. Istražujemo nepotizam, korupciju i strah među nacističkim redovima i analiziramo ideološki rat i odluke koje su naciste sprečile da pobede.

Tajna istorija Drugog svetskog rata, 19. - 24.4. u 18:20

Najsmrtonosniji i najrazorniji sukob u istoriji čovečanstva i dalje je obavijen velom tajni. Skrivene priče o Drugom svetskom ratu konačno će biti ispričane u ovom moćnom dokumentarnom serijalu.

Serija „Tajna istorija Drugog svjetskog rata“ otkriva nepoznate priče iza ključnih trenutaka celog rata, počevši od Dankerka, Dana D, pa sve do bitke za Britaniju i Blica. Otkrijte novu perspektivu Drugog svetskog rata na DOX TV-u.

* DOX TV je kanal specijalizovan da u vaš dom donosi pažljivo odabrane dokumentarce iz svetske, ali i domaće produkcije. Više o kanalu saznajte na www.doxtv.rs

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track