GLEDAJTE NAJBOLJE DOMAĆE FILMOVE NA KURIR TELEVIZIJI: Danas “Ožalošćena porodica” i “Dnevnik uvreda”
Foto: Promo

GLEDAJTE NAJBOLJE DOMAĆE FILMOVE NA KURIR TELEVIZIJI: Danas “Ožalošćena porodica” i “Dnevnik uvreda”

Zabava -

Ovog vikenda na Kurir televiziji pogledajte domaće filmove "Ožalošćena porodica" i "Dnevnik uvreda". Danas u 15.30 časova na Kurir televiziji imaćete priliku da pogledate film "Ožaloćena porodica". Jugoslovenski film snimljen je u produkciji Televizije Beograd 1990. godine prema istoimenoj komediji Branislava Nušića iz 1931. godine.

Rađen je u režiji Milana Karadžića. Članovi šire porodice pokojnog Mate okupljaju se u njegovom domu kako bi pokazali i svoju privrženost i žaljenje za umrlim rođakom. Ubrzo se, međutim, ispostavlja da cela ožalošćena porodica iščekuje samo otvaranje testamenta. U međuvremenu, otkrivaju se prava lica rođaka, njihova gramzivost i želja za otimanjem tuđeg dobra. Glavne uloge igraju Mihailo Miša Janketić, Vera Čukić, Gorica Popović, Ljiljana Dragutinović, Katica Želi, Goran Sultanović, Radoslav Rale Milenković, Branimir Brstina, Milutin Mima Karadžić, Marica Vuletić, Milorad Mandić Manda i drugi.

Danas u 22 časova na Kurir televiziji emituje se domaći film "Dnevnik uvreda" iz 1994. godine. Film je režirao Zdravko Šotra, dok scenario potpisuje Gordan Mihić. Priča prati sredovečni bračni par koji pokušava da odoli teškom vremenu i sačuva nešto od svog dostojanstvenog načina života. Oboje su u privremenoj penziji, a od nje mogu živeti tek koji dan. Ana pokušava da zaradi nešto sa strane štrikajući i prodavajući ženske kape, a Stefan povremeno radi u bivšoj firmi.

Nakon što Stefan izgubi honorarni posao, postaje nestrpljiv, svađa se sa prijateljima koji, da bi preživeli, krše sve etičke norme. Neraspoloženje često prenosi i na Anu, za koju smatra da se previše ponižava prodajući kape po buvljacima. Iako je Ana jedina koja pokušava da ga oraspoloži i razveseli u teškim danima, njegov bes se slama upravo na njoj.

Glavne uloge igraju Marko Nikolić, Vera Čukić, Milivoje Mića Tomić, Vlasta Velisavljević, Nataša Čuljković, Miloš Stojanović, Milutin Butković, Mira Banjac, Dragomir Čumić, Bogdan Diklić, Miodrag Krstović, Olivera Marković, Mihajlo Bata Paskaljević, Eva Ras i drugi.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja