IDEALNO REŠENJE: Leto je pravo vreme za kupovinu električnog trotineta
Foto: Profimedia

IDEALNO REŠENJE: Leto je pravo vreme za kupovinu električnog trotineta

Zabava -

Tokom leta, kada su dani duži i topliji, vožnja gradskim prevozom bez klime može da bude izuzetno naporna. Upravo zato, ako tražite praktičan način za putovanje na posao ili brzo i lako rešenje za prevoz po gradu, električni trotineti su idealni za vas.

Za vrlo kratko vreme su električni trotineti postali popularni u velikim gradovima, i to sa dobrim razlogom. Oni su moderni, ekološki prihvatljivi i efikasni uređaji za prevoz. Takođe, električni trotineti su savršeni saputnici za letnje dane, jer će vam omogućiti da stignete na željeno odredište brzo i bez napora.

Kako odabrati električni trotinet?

Električni trotineti su odlično prevozno sredstvo uz koje ćete uštedeti novac i doprineti životnoj sredini. Ukoliko ga po prvi put kupujete, postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom izbora.

Dizajn i način upravljanja električnim trotinetom

Trotinetima se vrlo lako upravlja, ali je vožnja potpuno drugačija od vožnje automobila ili bicikla. Ukoliko ranije niste imali priliku da vozite trotinet, birajte one jednostavne za upotrebu i dovoljno stabilne.

S druge strane, ako ste već iskusan vozač, onda ćete birati jači električni trotinet, koji nudi veću brzinu i udaljenost.

Težina i kapacitet električnog trotineta

Bezbednost prilikom vožnje trotineta je veoma bitna stavka. Zato bi pre kupovine trebalo da proverite ograničenje u težini. Jer iako većina modela odgovara ljudima prosečne težine, dešava se da to ponekad nije dovoljno.

Takođe, ukoliko planirate da vozite dete ili neku drugu osobu, vodite računa da ne pređete ograničenje u težini. Jer to može dovesti do opasnih posledica za vas, ali i ljude u okolini.

Domet i trajanje baterije

Prilikom odabira električnog trotineta obavezno obratite pažnju na domet i trajanje baterije, jer će od njih zavisiti koliko često ćete morati da je punite.

Ukoliko planirate da trotinetom prelazite velike udaljenosti, birajte onaj čija baterija ima veći domen, kako biste mogli da stignete do željenog mesta bez razmišljanja o bateriji.

Brzina i snaga električnog trotineta

Većina proizvođača ima modele čija je brzina usaglašena sa ograničenjima propisanih zakonima države. Ali ipak postoje određene razlike, a pitanje je samo koliko brzo želite da se vozite.

Bezbednost bi trebalo da bude na prvom mestu, a od vremenskih uslova će zavisiti i brzina vožnje. Prilikom razgledanja, birajte onaj koji ima najmanje 250 vati snage, kako biste mogli bez problema da se krećete po nešto ravnijem terenu.

Prenosivost, skladištenje i izdržljivost trotineta

Proverite da li je električni trotinet koji planirate da kupite izrađen od visokokvalitetnih materijala koji mogu da izdrže različite vremenske uslove.

Sigurno da ćete izabrati onaj koji je čvršći i stabilniji, ali obratite pažnju na to da nije pretežak. Jer niko ne želi trotinet koji neće lako moći da se prenese, sklopi ili jednostavno ostavi na mesto predviđeno za njega.

Obratite pažnju na veličinu guma na trotinetu

Obično se na trotinetima nalaze pneumatske gume koje bolje podnose prelazak preko prepreka na putu. Jedina razlika među njima je veličina guma, a one veće su obično stabilnije.

Dodatna oprema za električne trotinete

Mnogi ljudi koji voze električne trotinete vole da ih personalizuju. Srećom, danas postoji veliki izbor boja i dodataka koji nude dodatne mogućnosti.

Tu su šarena svetla, nalepnice, kao i dodatne torbice za odlaganje stvari. Svaki vozač bira odgovarajuću kacigu u svom stilu.

Odredite određeni budžet za električni trotinet

Kada rešite da želite da kupite električni trotinet, sigurno ne želite neki preskup, ali ni najjeftinija opcija nije najbolji izbor. Baš iz tog razloga akcije i katalozi su pravo mesto gde biste prvo trebalo da potražite trotinet.

Ponekad se dešava da možete da pronađete električni trotinet odličnih performansi na sniženju, što će vam recimo omogućiti da za razliku u ceni kupite svu dodatnu opremu

Koje su ekološke prednosti koje donosi vožnja električnim trotinetom?

Jedna od najvećih prednosti trotineta je u tome što ne ispušta štetne gasove. Samim tim što koriste električnu energiju pomažu u smanjenju zagađenosti vazduha, a znatno su pristupačniji od električnih automobila.

Vožnja električnih trotineta smanjuje buku u gradovima, jer su prilikom vožnje oni maltene nečujni. Za razliku od klasičnih motorcikala i skutera koji imaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Električni trotineti su veoma energetski efikasni zbog električnog motora koji poseduju. On troši mnogo manje električne energije prilikom vožnje za razliku od svih onih skutera koji imaju motor na benzin.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track