SILK VALLEY FESTIVAL 2022 – MESTO NAJBOLJE ZABAVE ZA OMLADINU REGIONA
Foto: Promo

SILK VALLEY FESTIVAL 2022 – MESTO NAJBOLJE ZABAVE ZA OMLADINU REGIONA

Zabava -

20. avgusta 2022, od 20 časova, u Svilajncu na prostoru kod Silosa, održaće se treći po redu muzički festival Silk Valley, koji okuplja omladinu iz celog regiona.

Nastao je kao lokalna inicijativa mladih ljudi, koji su odlučili da u svom gradu pokrenu kulturno-zabavna dešavanja za svoju generaciju. Organizatori ističu da je potrebno obraćati se mladima na način koji je njima razumljiv i prihvatljiv i da se na ovaj način stvara i neguje festivalska kultura:

“Promovišemo ideje slobode, zajedništva, prava na sopstveno mišljenje i izražavanje, organizatori smo i niza humanitarnih akcija kojima smo skupljali sredstva za naše sugrađane kojima je potrebno lečenje. Te akcije imaju odličan odziv, a povezuju našu generaciju oko humanih, plemenitih ideja i ispravnih vrednosti. Takođe, pratimo politiku lokalne samouprave o decentralizaciji kulture, gde velika, spektakularna dešavanja ne moraju biti privilegija samo velikih gradova” – kaže Filip Vasić jedan od organizatora festivala.

Festival
foto: Promo

Ove godine nastupaju poznati izvođači nove generacije: Rasta, Tam, Basha, Trik FX i DJ Dennis.

“Želimo da pošaljemo poruku da aktivizam mladih ljudi, okupljenih oko ideja slobode, lokal patriotizma i zajedništva, mogu da pokrenu decentralizaciju kulture, mogu da ujedine ljude i da prvobitnu namenu dobre zabave pretvore u odličan mehanizam za slanje poruka i postavljanja vrednosti. Mnogo ulažemo u sam događaj, kako bismo se odužili vernoj publici i pozicionirali se na festivalskoj mapi Srbije. Ove godine imamo specijalnu binu konstruisanu baš za naš festival, mnogo specijalnih efekata, odlično ozvučenje i rasvetu i publika će garantovano uživati” – ističu organizatori.

Ovaj događaj svake godine okuplja nekoliko hiljada ljudi iz okruga, koji u razigranoj atmosferi pokazuju da su festivali omiljena letnja manifestacija mladih.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track