02:35

OVO SU 3 ČAROBNE REČI ZA BOGAĆENJE! Rašljar i bioenergetičar sa Suve planine pokazao svoje moći U U KROMPIRU PRONAŠAO ZLATO

šokantno

OVO SU 3 ČAROBNE REČI ZA BOGAĆENJE! Rašljar sa Suve planine pokazao svoje natprirodne moći! U KROMPIRU PRONAŠAO ZLATO (VIDEO)

Zabava -

Potraga za zakopanim blagom uvek je izazivala radoznalost, uzbuđenje i vodila u avanutre. Sa zakopanim blagom se uglavnom susrećemo u pričama, bajkama i filmovima, ali može li to biti stvarna profesija?

Ivica Anđelković iz Gornjeg dušnika kraj Gadžinog Hana na svom primeru pokazuje da i te kako može.

Ovaj profesionalni rašljar sa Suve planine se već trideset godina bavi potragom za plementim metalima i podzemnim vodama i to vrlo uspešno.

300 čuda
foto: Kurir televizija

- Dolazio je jedan starac iz sela Rautovo i radio je sa rašljama. Tada sam probao i ja i video da rašlje kod mene reaguju i onda sam i ja počeo da se bavim arheologijom. Pronalazim razne predmete, vodu i plemenite metale. Mogu da nađem i podzemne šupljine tj. pećine na planini.

Za različite predmete koristi rašlje od različitog drveća.

- Za plemenite metale se koriste rašlje od drena. Ima i specijalnih koje mi rašljari krijemo da ne znaju svi.

300 čuda
foto: Kurir televizija

Rašlje se obavezno beru pre zalaska sunca, a pre branja izgovaraju se sledeće čarobne reči: mitragona, lohima i adnaja.

Pored rašljarstva Ivica se bavi i slikarstvom, a pokazao nam je sliku njegovog deda za koju je nagrađan.

- Dobio prvu nagradu 2012 na konkursu koji je organizovalo Udruženje umetnika ratnih potomaka.

Ali ni to nije sve!

300 čuda
foto: Kurir televizija

Ivica se bavi i masažom pomoću bioenergije mada to, kako kaže, ne radi za novac nego masira prijatelje i ljude koji mu to traže, potpuno besplatno.

- Ja osećam da mi ruka gori. Gde osećam jaku toplotu tu vi imate neki problem. Morate misliti dobro. Ljudi kad misle da ih ruka boli, onda ih stvarno zaboli ruka koje potpuno zdrava.

Voditeljka je stavila na probu Ivičine moći, tako što je zakopala svoj prsten u polje krompira i izazvala Ivicu da ga pronađe. Nakon dva sata rašlje su precizno poKazale mesto gde je prsten zakopan, nakon čega ga je Ivica na oduševljenje svih otkopao.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track