OPREMA ZA NAJLAKŠE UREĐENJE I ULEPŠAVANJE BAŠTE I DVORIŠTA: Kako da stvorite takav ugođaj?
Foto: RINA

OPREMA ZA NAJLAKŠE UREĐENJE I ULEPŠAVANJE BAŠTE I DVORIŠTA: Kako da stvorite takav ugođaj?

Zabava -

Ušuškanost u idiličnu, zimsku bajku traje prilično kratko, iako se nekako svi ulenje i misle da do proleća ima mnogo. Zato ove lenje dane i mesece treba iskoristiti za uživanje u toplom kutku, ali uz pravljenje određenih planova, posebno ako se ti planovi odnose na uređenje balkona, dvorišta i okućnice, jer kada se skupe ideje na jedno mesto i poslože, onda sve mnogo lakše dođe do realizacije. Toliko je predivnih dvorišta i terasa, koji u prolećnim i letnjim mesecima izazivaju onaj uzdah nezlonamerne zavisti, pa što onda da i sami sebi ne stvorite takav ugođaj?!

Ideja na internetu ima mnogo, od samog izgleda i organizacije prostora, pa sve do raznoraznih projekata koje većinom možete uz malo truda i strpljenja samostalno da uradite. Samo ono šta će biti potrebno definitivno jeste neki alat, određena oprema, a za to je ovaj period odličan – česta sniženja i akcijske cene usled slabije kupovine predstavljaju vreme investicije u ono šta vam zafali, jer nekada komšija jednostavno ne bude kod kuće.

Aluminijumske merdevine za osvajanje visokih prepreka

Činjenica je da svakoj kući aluminijumske merdevine neprekidno trebaju. Bilo da je potrebno zameniti sijalicu ili plafonjeru, ukucati neki ekser, popraviti karnišu ili okačiti zavesu, aluminijumske merdevine su zlata vredne. Kada govorimo o dvorištima, onda je njihova zadatak još veći. Mogu se koristiti za orezivanje voća, popravku fasade ili nečega sa spoljašnje strane zidova, da se okači negde neko cveće... Primena im je široka. Zato, jedne aluminijumske merdevine, u veličini koja je vama odgovarajuća, biće više nego potrebna oprema.

Perlit za cveće i biljke

Perlit ili agroperlit, kako gde piše, predstavlja odličan supstrat za uzgajanje biljaka, cveća, trave... Perlit prozračuje, održava vlagu, jača korenje, što ga čini odličnim dodatkom za gajenje i negovanje cvetnjaka i biljaka u dvorištu. Može se mešati sa zemljom, drugim podlogama, ali uz đubrivo koje je dobro odabrano, može predstavljati podlogu za sebe, bez zemlje. Kada je u pitanju perlit cena zavisi od količine koja se kupuje, budući da se može kupiti u pakovanjima od nekoliko litara, pa sve do 125 litara. Svakako, oprema, tj. pomoć koja je dobrodošla za kvalitetno uređenje i uzgajanje biljaka.

Zaštitne rukavice uvek i svuda

Šta god da radite u svom dvorištu bitno je da posedujete bar jedne zaštitne rukavice. Njihova primena je poput merdevina, uvek i svuda. Bilo da sređujete ogradu, orezujete biljke i drveće, uređujete cveće, uklanjate korov i otpad, zaštitne rukavice će vas najpre štititi od povrede, a onda će štititi i kožu od nepotrebnog isušivanja i prljanja. Zaštitne rukavice su vrlo pristupačna oprema za naći i za kupovinu, pa nikada nemojte ostati bez bar jednog para novih u zalihama.

Prskalice za zalivanje

Da, crevo će vam uvek biti potrebno za pranje, zalivanje, ali prskalice za zalivanje će vam spasiti travu, cveće, a bez ikakvog vašeg umaranja i angažovanja. Prskalice su zaista olakšanje u očuvanju zelenila u dvorištu, a praktično rešenje jer je potrebno samo da ih prispojite na neko crevo i pustitie vodu. Ovo je ujedno najbolji način da zalijete sve u vrelim danima.

Oprema za dvorište može da bude zaista širok pojam, ovde se uvek moraju naći još baštenske makaze, grabulja, ašov, krampa, a kada govorimo o uređajima na struju, onda definitivno trimer ili kosilica. Sve van ovoga predstavlja samo dobar dodatak za ulepšavanje i praktičnost u radu.

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track