PRVI KORAK KA IZLEČENJU: Ključ posvećenosti prema sebi leži u očuvanju sopstvenog zdravlja
Foto: Profimedija

PRVI KORAK KA IZLEČENJU: Ključ posvećenosti prema sebi leži u očuvanju sopstvenog zdravlja

Zabava -

Biti posvećen i voleti sebe znači naći ravnotežu između poslovnih obaveza, porodice, kućnih zaduženja i slobodnog vremena. Međutim, svakodnevni život pred nas postavlja mnoge zahteve i izazove, zbog kojih najčešće zanemarujemo sebe i svoje zdravlje. U želji da ispunimo sve planirane ciljeve i obaveze najviše strada naš imuni sistem, a to dovodi do razmnožavanja različitih patogenih mikroorganizma u našem telu, koji su najčešći uzročnici mnogih zdravstvenih tegoba i oboljenja.

Ipak, prvi korak ka izlečenju svake boljke je pravilno prepoznavanje problema i korišćenje adekvatnih preparata u njihovom otklanjanju.

Uočite ih na vreme i ne dozvolite da vam gljivice na koži naruše kvalitet života

Po svojoj prirodi, gljivice predstavljaju mikroorganizme koji prirodno, u manjim količinama nastanjuju organizam čoveka i deo su njegove svakodnevnice. Problem nastaje kada se usled različitih uzroka (stresa, loše ishrane, preteranog unosa šećera, neadekvatne higijene, pada imuniteta, prekomerne upotrebe antibiotika itd.) one prenamnože i postaju izazvači različitih infekcija na koži, sluzokoži, noktima i drugim vlažnim i toplim delovima tela koji pogoduju njihovom razmnožavanju.

Gljivična oboljenja možete prepoznati po karakterističnim simptomima, a njihovo uočavanje može biti presudno za sprečavanje daljih komplikacija i uspostavljanje ravnoteže organizma: • Kružno crvenilo na inficiranim delovima kože, koje se vremenom širi • Perutanje kože • Svrab, peckanje ili osećaj bola • Hroničan umor • Problemi sa koncentracijom • Velika želja za šećerom i slatkišima itd.

Prepoznavanje pomenutih simptoma, pravovremeno reagovanje i odlazak na pregled su ključni koraci ka uspešnom ozdravljenju. Veoma je važno da se konsultujete sa lekarom o odgovarajućem tretmanu i odabiru najbolje kreme protiv gljivica na koži, koja će delovati protivupalno, umiriti iritirana područja, negovati i zaštiti kožu od daljih infekcija.

Uz adekvatnu terapiju, važna je i prevencija i promena stila života i načina ishrane, kako bi ojačali svoj imunitet i smanjili rizik od ponovne pojave gljivičnih i drugih patogenih oboljenja.

Upale urinarnog trakta uglavnom su rezultat prenamnožavanja bakterija, a najefikasnije se leče uz primenu odgovarajućeg čaja za urinarne infekcije

Osobe koje boluju od upale bešike, mokraćnih kanala, bubrega i drugih organa urogenitalog sistema, znaju koliko su ove tegobe uporne, dugotrajne i veoma iscrpljujuće. U 80 % slučajeva, njihov najčešći izazivač je bakterija Escherichia coli, koja ukoliko se u potpunosti ne eliminiše iz mokraćne bešike i kanala, može se iznova vraćati i narušavati imuni sistem dovodeći do čestih upala i infekcija koje se šire na bubrege, jajnike kod žena ili prostatu kod muškaraca i izazivaju ozbiljne komplikacije.

Ukoliko imate bolno i učestalo mokrenje, osećate peckanje prilikom uriniranja, zamućen izgled urina, prisustvo krvi u urinu, napetost u predelu bešike i donjem delu abdomena, bol u lumbalnom delu leđa, povišenu telesnu temperaturu i druge simptome, obavezno se javite lekaru koji će obaviti neophodne analize, dijagnostifikovati problem i prepisati vam terapiju koja će vam pomoći u smanjivanju tegoba.

Da bi lečenje bilo uspešno, a organizam očišćen od patogenih bakterija, uz terapiju je potrebno promeniti način ishrane, održavati redovnu higijenu intimne regije i unositi veću količinu tečnosti u vidu vode, uz obavezno korišćenje čajeva za urinarne infekcije, koji su se pokazali veoma efikasnim u lečenju upala.

Čaj za urinarne infekcije podrazumeva određenu biljnu mešavinu koja predstavlja prirodni antiseptik, antibiotik i odličan diuretuk u sprečavanju vezivanja bakterija za sluzokožu zida mokraćnih kanala i stimulisanja njiihovog izbacivanja putem urina. Osim za lečenje od bakterija, čaj za urinarne infekcije uspešno se koristi i u lečenju peska i kamena u bubregu i drugih urinarnih oboljenja.

Samo na taj način i uz doslednost sprovođenja prepisanog tretmana, možete se osloboditi urinarnih infekcija jednom zauvek.

A da bi se utvrdio tačan uzrok hroničnih upala urinarnog sistema, preporuka je cistoskopija

Cistoskopija predstavlja proceduru koja se koristi za pregled bešike i mokraćnog kanala, odnosno uretre, u cilju praćenja i lečenja različitih hroničnih stanja koje izazivaju pojavu urinarnih infekcija. Ona se može sprovoditi u okviru dijagnostičkih pregleda, ali i kada treba pružiti dodatne informacije o već utvrđenim zdravstvenim problemima koji su otkriveni ultrazvukom, rendgenom ili skenerom.

Ukoliko je potrebno, cistoskopijom se može odraditi i uzimanje uzorka tkiva, tj. biopsija, uklanjanje određenih promena, kao i plasiranje stentova u bubreg, što je čini nezamenjivom medicinskom metodom u otkrivanju i lečenju različitih vrsta oboljenja – kancera, cisti, kamena u bubregu, upalu bešike, probleme sa mokrenjem i drugih.

Cistoskopija omogućava lekarima direktnu vizualizaciju zdravstvenog problema, postavljanje precizne analize zdravlja urinarnog sistema, što može biti od suštinskog značaja za postavljanja tačne dijagnoze i odabir adekvatnog lečenja.

Briga o zdravlju nije samo izbor, već i izraz duboke ljubavi i poštovanja prema sebi. Samo kroz očuvanje sopstvenog zdravlja, stvorićete dugotrajne temelje za ispunjen i srećan život – ne samo za sebe, već i za svoje najmilije.

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track