"NAPOLEON BI OVO SMAZAO NA KECA!" Majka i snajka sjajno spremili OMILJENO JELO francuskog vojskovođe! PREKOSUTRA SUPERFINALE
Foto: Promo

ovo je napoleonovo osvajačko jelo

"NAPOLEON BI OVO SMAZAO NA KECA!" Majka i snajka sjajno spremili OMILJENO JELO francuskog vojskovođe! PREKOSUTRA SUPERFINALE

Zabava -

U četvrtoj finalnoj večeri serijala Majke i snajke kuvale su Nives i Dragana Kostić.

Tim Kostić je svoj put do finala krčio spremanjem sjajne Karaođorđeve šnicle, i ništa manje sjajnih Tapasa i Gaspaća, za koje je Raša prokomentarisao da ga osim Dragane i Nives samo Španci spremaju sa takvom profesionalnošću. Žiri ih je ocenjivao sve samim desetkama.

majke
foto: Kurir televizija

U edukativnoj nedelju su pripremale japansko jelo, tačnije ribu terijaki i povrće u tempuri i zahvaljujući dobro spremljenom jelu dobile su dodatno vreme za nabavku.

A večeras je izbor pao na Piletinu Marengo sa aromatičnom palentom. Smatra se da je ovo jelo bilo jedno od omiljenih velikom vojskovođi i osvajaču Napoleonu Bonapartri, a da je ima dobilo ime po čuvenoj bici kod grada Marenga gde su se 1800 godine sukobile Francuska republika i Habzburška monarhija.

majke
foto: Kurir televizija

U nabavci su se lepo snašle i zbog svega nekoliko zaboravljenih namirnica izgubile samo osam minuta vremena.

U toku emisije Raša je upitao Seku kako bi ona napravila aromatičnu palentu, na šta je ona odgovorila: "Sa puno arome!"

majke i snajke
foto: Kurir televizija

- Greška! Tačan odgovor je sa puno ljubavi -viskasto je odgovorio Raša.

Takmičarke su završile sa kuvanjem deset minuta pre vremena, a po komentarima majki i snajki jelo su spremile odlično.

- Napoleon bi ovo smazao na keca, što bi rekli klinci - rekla je majka Ljubinka koja je juče takođe briljirala u ulozi kuvarice.

majke
foto: Kurir televizija

Nikola je pogodio da je njemu ukusnije jelo spremila Majka i svom timu doneo dodatni bod. Ovo je bilo poslednje finalno jelo u ovogodišnjoj sezoni serijala Majke i snajke.

Ko će ovaj put odneti pobedu - Kostići, Jovičići, Stankovići lil Radakovići, saznajte u superfinalu najzabavnijeg kulinarskog šou programa Majke i snajke u subotu na Kurir TV!

00:27

NAPOLEON BI OVO SMAZAO NA KECA! Majka i snajka sjajno spremili OMILJENO JELO francuskog vojskovođe! PREKOSUTRA SUPERFINALE

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track