VRNJAČKA BANJA - SPOJ PRIRODE, ODMORA I AVANTURE
Foto: Arhiva TO Vrnjačka Banja

VRNJAČKA BANJA - SPOJ PRIRODE, ODMORA I AVANTURE

Zabava -

Vrnjačka Banja, i u ovu sezonu, ulazi sa novinama koje će dodatno obogatiti turističku ponudu. Sa novim projektima koji spajaju modernu udobnost i lepote prirode, ovaj dragulj centralne Srbije postaje sinonim za savršen odmor. U susret Sajmu turizma u Beogradu, razgovaramo sa predsednikom opštine Vrnjačka Banja, Bobanom Đurovićem o ponudi i sadržajima koje će Banja predstaviti posetiocima sajma.

„Prošle godine, Vrnjačka Banja je, po svim statističkim parametrima, bila jedna od najposećenijih turističkih destinacija. Tome su, svakako, doprinele brojne turističke atrakcije, bogat sadržaj, vrhunski kvalitet usluga i smeštajnih kapaciteta, kao i tradicionalne manifestacije koje su prepoznate, ne samo kod velikog broja domaćih, već i kod turista van granica naše zemlje. I ove godine će, u okviru Vrnjačkog karnevala, nastupiti najveće muzičke zvezde, a planirani su i Festival klasične muzike, ZUM festival, Festival filmskog scenarija, manifestacija sa najdužom tradicijom u Srbiji, gde će biti prikazana najnovija filmska ostvarenja, a crvenim tepihom prodefilovati najpoznatija imena iz sveta srpske kinematografije. Tu je i neizostavni „Lovefest“ namenjen mladima koji vole elektronsku muziku. Svakako, pažnju naših gostiju privući će i bogat program koji uključuje organizaciju koncerata, pozorišnih predstava, pesničkih večeri i drugih zanimljivih i raznolikih događaja“

.

Vrnjačka Banja
foto: Savo Tufegdzić

Vrnjačka Banja brojnim turističkim atrakcijama i sadržajima privlači veliki broj gostiju različitih ukusa i interesovanja. Ovu godinu obeležila je još jedna novina u ponudi.

„Nedavno je otvoren prvi stakleni vidikovac u Srbiji koji posetiocima pruža jedinstvenu priliku za uživanjem u panoramskom pogledu na lepotu Vrnjačke Banje iz potpuno nove perspektive. Ova atrakcija predstavlja spoj inovativnog dizajna i prirodne lepote. Sa visine od 24 metra, naši gosti i posetioci mogu uživati u širokom panoramskom pogledu na Banju, bogatu zelenu vegetaciju Centralnog banjskog parka i izvor Tople vode koji je Banju, iz izolovanog prirodnog fenomena, promenio u živopisno i posećeno turističko odredište. Tu su i brojni sadržaji, poput najvećeg akva parka i Panoramskog točak na Balkanu, zatim ZOO vrta, Japanskog vrta, Lavirint parka, adrenalin parka, sportskih hala, terena izgrađenih po FIFA standardima, Parka skulptura, vodopada koji je savršeno uklopnjen u prirodni ambijent Crkvenog brda, a iznad svega 60 ha uređenih parkovskih površina u srcu Banje“. Pored bogatog sadržaja, Vrnjačka Banja može se pohvaliti i izuzetnom ponudom smeštajnih kapaciteta

Vrnjačka Banja
foto: Srđan Udovičić

. „U prethodnih nekoliko godina završeno je više novih hotela visoke kategorije sa najsavremenijim velnes i spa centrima, vrednosti od gotovo 200 miliona evra. Uskoro se očekuje i otvaranje hotela Kocka“, „Merkur Palas“ i jednog od najluksuznijih objekata sa helidromom - „Zeptermi“ koji uvode nove sadržaje u Vrnjačku Banju i luksuz kakav se može naći samo u najekskluzivnijim turističkim destinacijama. Bez kompromisa na kvalitetu i komforu, tu je i velika lepeza ponude smeštaja u vilama, apartmanima i domaćoj radinosti koje naši gosti mogu koristiti po pristupačnijim cenama“.

Koje investicije će, po Vašem mišljenju, u budućnosti značajno uticati na dalji razvoj Vrnjačke Banje?

Vrnjačka Banja
foto: Petar Đorđević

„Gondola je jedan od naših najambicioznijih projekata koji se realizuje uz podršku države i porodice Đoković. Sa izgradnjom gondole, koja će povezati centar Vrnjačke Banje sa planinom Goč, otvara se prostor za nove turističke atrakcije koje ćemo graditi na ovoj planini: adrenalin park, zip line, avantura park, nove ski staze, staze zdravlja i atraktivni vidikovac. Urediće se i prostor oko jezera Selište novim šetačkim zonama i atrakcijama na vodi, poput gejzera. Plan je i izgradnja mini ZOO vrta koji će biti dom divljih autohtonih vrsta, kao i izgradnja tipskih planinskih turističkih naselja, poput postojećeg Kedar sela, sa dodatnim sadržajima, restoranima i velnesima, bez gradnje hotela i višespratnih objekata. Takođe, izgradnja Moravskog koridora otvara mogućnost povećanja broja dolaska stranih gostiju, jer čini Vrnjačku Banju dostupnijom i bližom, a na većem delu auto-puta, i jedinim turističkim mestom i nezaobilaznom stanicom desetine miliona ljudi koji putuju iz srednje, severne i zapadne Evrope prema Turskoj, Grčkoj, Severnoj Makedoniji... Tome doprinosi i aerodrom „Morava“ u Lađevcima. Svakako, kontinuirana podrška države je od suštinskog značaja za ostvarenje ovih ciljeva.

Vrnjačka Banja
foto: Arhiva TO Vrnjačka Banja

Ovogodišnju sezonu obeležićete proslavom još jednog velikog jubileja, ali i otvaranjem novih investicija.

„Ponosni na istorijske činjenice koje datiraju još iz perioda cara Konstantina kada je i počelo prvo korišćenje vrnjačke termalne vode u lekovite svrhe, ove godine obeležavamo 1700 godina od korišćenja lekovitih banjskih voda. Želimo da davno kreiran identitet Vrnjačke Banje predstavimo široj javnosti i njenu gotovo dva milenijuma dugu tradiciju približimo ljudima i upoznamo ih sa istorijom našeg prelepog mesta. Posle više decenija, naši gosti i posetioci moći će da zakorače stazama nemačkih oficira u Lerovom tunelu, a u planu je i pokrivanje Letnje pozornice koje omogućava realizaciju događaja bez obzira na vremenske uslove, kao i brojni zanimljivi i atraktivni sadržaji i projekti koje ćemo predstaviti na Sajmu turizma u Beogradu. Zato, pozivam vaše čitaoce da posete naš štand, ali i da isplaniraju svoju narednu avanturu i posete Vrnjačku Banju- mesto gde su priroda, zabava i opuštanje u savršenom skladu.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track