OTKRIVAMO GDE SU OTIŠLI LANETOVI MILIONI! Gutovićeva deca JURE NASLEDSTVO, a evo kome je on poklonio DESETINE HILJADA EVRA
Foto: Kurir, Dado Đilas

OTKRIVAMO GDE SU OTIŠLI LANETOVI MILIONI! Gutovićeva deca JURE NASLEDSTVO, a evo kome je on poklonio DESETINE HILJADA EVRA

Zabava -

Velika prašina se podigla u javnosti nakon što je ćerka legendarnog glumca Milana Laneta Gutovića - Milica Gutović, izašla u javnost sa tezom da je prevarena za očevo nasledstvo.

Milan Lane Gutović
foto: Dado Đilas

Svakim danom isplivavaju novi detalji poremećenih porodičnih odnosa, a kako saznajemo od izvora bliskom pokojnom Gutoviću, pored kuće u Kumodražu, vikendice "kontejnera" u Neuzini, motornog čamca, četiri skupocena automobila i kuće na Umki, kao i prihoda od autorskih prava, koje nekada idu i do 20.000 evra godišnje, za koje se bore njegova deca, on je veliki deo novca koji je godinama štedeo, donirao srpskim manastirima i crkvama, za koje je bio posebno vezan.

Patrijarh Porfirije, Lane Gutović
foto: Dado Đilas, Beta/Milan Ilić

- Koliko ja znam, radi se o ciframa od nekoliko desetina hiljada evra, što danas uopšte nije mala svota. On je godinama štedeo i odvajao novac sa strane i kad god je bio u mogućnosti pomagao je srpskim svetinjama. Najviše je pomagao manastiru Kovilj, u koji je godinama redovno odlazio. Tu ga se sećaju kao velikog priložnika i primera pravog hrišćanina. On o tome nikad nije želeo da govori u javnosti. Lane je posebno bio blizak i s patrijarhom Porfirijem, s kojim je razgovarao dok je još bio iguman koviljski - ispričao nam je blizak Gutovićev prijatelj.

Tragom novih informacija naša ekipa uputila se u crkvu Svete Trojice u Kumodražu, u čijoj porti je 2021. godine na malom groblju i sahranjen glumac. Tamo smo na porodičnoj grobnici uočili nekoliko bombona, a sa jednim od zaposlenih u ovoj crkvi, porazgovarali smo o glumcu, koga se ovde rado sećaju:

Lane Gutović
foto: Kurir

- Lane je mnogo pomogao ovom hramu. Ovo mu je bio parohijski hram i nalazi se svega nekoliko minuta od njegove kuće. Mnogo dobrog je učinio i dolazio je kad god je mogao. Posećivao je mnogo manastire. Ovo se možda ne zna, ali on kao da je predosetio svoju smrt, pa je nekoliko meseci ranije razgovarao sa patrijarhom Porfirijem, koji mu je dao blagoslov da bude sahranjen ovde u porti crkve, gde počivaju i njegovi najbliži. Mislio je o svemu, pa i svom večnom počivalištu - rekao nam je sagovornik.

Interesovalo nas je i ko sve dolazi da obiže Lanetovu večnu kuću.

Milan Gutović, Milan Lane Gutović
foto: Kurir

- Njegovi sinovi redovno dolaze, divni momci. Vidim da se sad piše o tom njegovom nasledstvu i mogu da kažem da je on sigurno sve obezbedio i da niko nije ostao oštećen i da je sve to rešio pre svog upokojenja. Zbog čega sad sve ovo, stvarno ne znam. Ćerka Milica takođe redovno obilazi grob, meni deluje da je ostala vrlo privržena ocu i posle njegove smrti, ma šta ko pričao. Ko zna koja je muka nju naterala da sa celom tom pričom izađe u javnost i šta se krije iza toga. Verujem da će se sve to rešiti na najbolji mogući način - završio je on.

Podsetimo, patrijarh Porfirije se 2021. objavom na Instagramu oprostio od Laneta, za kojeg je tad istakao da mu je bio drag prijatelj i brat.

- Molim se Bogu za pokoj duše dragog prijatelja i velikog umetnika Milana Gutovića, sa kojim sam godinama duge sate provodio u razgovorima u manastiru Kovilju, čiji je bio veliki priložnik. Bog da dušu prosti mom dragom bratu Lanetu - napisao je tada patrijarh.

Milica Gutović
foto: screenshot Facebbok, Dado Đilas

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track