Vrhunski kuvar Radomir Raša Vlačić otkrio tajnu za savršen BBQ sos: Bitan sastojak je "tečni dim", a evo kako da ga kod kuće lako napravite
U novoj epizodi omiljene kulinarske emisije "Komšiluk", takmičenje je bilo žešće nego ikad! Ovoga puta su se u kuhinji nadmetali Vesna i Igor (tim 3) protiv Dragane i Zorana (tim 4), a zadatak im je bio da naprave prava dalmatinska jela: punjene lignje i dalmatinsko varivo.
Iako su oba tima dobila samo osnovne namirnice za kuvanje jer su na kvizu pred nabavku tačno odgovorili na samo jedno pitanje, to ih nije sprečilo da pokažu šta znaju.
Vreme za nabavku bilo je ograničeno na 60 sekundi, pa su se oba tima našla u trci sa vremenom, jureći kroz mini market kako bi pokupili sve što im je potrebno za jela. Iako je bilo jasno da svi žele da impresioniraju sudije, samo jedan tim mogao je da izađe kao pobednik.
Na kraju, tim 4, Dragana i Zoran, oduvali su konkurenciju! Njihove punjene lignje bile su savršeno začinjene, a dalmatinsko varivo osvojilo je simpatije žirija i ostalih takmičara. Većina glasova otišla je timu 4, dok je samo jedna grupa takmičara bodovala Vesnu i Igora.
Rang lista posle ovog kruga:
Katarina i Aleksa - 7 poena
Vesna i Igor - 6 poena
Zorana i Dragana - 6 poena
Nikola i Aleksandar - 2 poena
Ena i Đorđe - 0 poena
Voditelj Radomir Raša Vlačić, poznat po svojim kulinarskim savetima i zanimljivim trikovima, ponovo je iznenadio takmičare. Dok su timovi užurbano radili na svojim jelima, Raša je odlučio da otkrije tajnu koja bi mogla da promeni način na koji svi gledamo na BBQ sos.
- Bitan sastojak za BBQ je tzv. tečni dim, to je taj ukus koji želimo. Sada ću vam odati tajnu. Taj tečni dim nije toliko zdrav, on je dosta kancerogan. Dakle, pripremite svoje dimljeno ulje, a ovako se priprema. Uzmete mali štapić bukovog drveta, isečete i stavite u neku šerpicu. Kada izgori prelijete maslinovim uljem i poklopite. Pokušate da ostavite dima u šerpi koliko je moguće, najbolje bi bilo da kada krene da gori da ga ugasite sa uljem. Ostavite poklopljeno dok se ne ohladi otprilike na temperaturi tela i procedite. Tada dobijate onaj dimljeni ukus koji možete da koristite za domaći BBQ sos - otkrio je naš kuvar.
Ovaj trik je momentalno postao hit među takmičarima, a atmosfera u kuhinji se još više zagrejala. Uz to, Dragana i Zoran slavili su zasluženu pobedu, dok su se Vesna i Igor već pripremali za svoj sledeći izazov.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Kurir.rs
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina