Put u košmar!
Foto: Think

Neprijatnost van zemlje koštala 2.000 evra

Put u košmar!

Auto -
Da bi izbegao tešku saobraćajku u Austriji, čitalac Kurira Nikola Jeftić slupao automobil, morao da prekine putovanje i izloži se paprenom trošku za šlep do Beograda

- Krenuli smo u Frankfurt kod rodbine. Noć je i pada kiša. Žena i dete igraju se na zadnjem sedištu. Kod skretanja za Linc u Austriji auto koji je preticao iz suprotnog pravca išao je pravo na nas. Kočim i skrećem da bih ga izbegao i udaram u zaštitnu ogradu - priča Nikola Jeftić (40) za Kurir. Kako dodaje, nije im ništa, na sreću, i posle prvog šoka izlazi napolje.- Neko je već pozvao policiju. Oni stižu, a za njima i šleper da ukloni moj auto do prvog parkinga. Prednji desni deo bio je slupan, a točak otpao. Na parkingu je motel. U stranoj zemlji sam i ne znam jezik. Žena paniči. Uplašeni smo i ugruvani. Moramo da se vratimo kući - navodi Jeftić.Kaže da je budio prijatelja u Beogradu i tražio od njega da organizuje njihov povratak.- Nije prošlo ni 15 minuta kad me je nazvao i objasnio mi da imam dve opcije: slovenačku šlep - službu koja može da bude tu za tri sata i čija je cena 1.800 evra ili da krene šlep-služba iz Beograda, koju bismo čekali do sledećeg dana. To bi nas koštalo 1.000 evra. Rekao sam da ćemo uzeti prenoćište u motelu i sačekati ljude iz Beograda - navodi on.Jeftić napominje da mu je to bilo jeftinije, bez obzira na dodatne troškove od 500 evra, koliko je stajalo uklanjanje vozila s puta, na zahtev austrijske policije, i motel.- Sledećeg dana stigao je džip s prikolicom. Natovarili su auto i smestili nas u džip. Posle dugog i napornog puta najzad smo stigli u Beograd. Umesto sedam dana odmora, doživeli smo samo strah i maltretiranje. Ostao je slupani auto i manjak od oko 2.000 evra u kućnom budžetu - zaključuje on.

A moglo je i besplatnoNikola Jeftić kaže da je tada od šleperiste koji ih je vratio u Beograd saznao da je mogao da prođe potpuno besplatno.- Da sam tada imao super člansku karticu AMSS, koja godišnje košta 2.000 dinara, mogao sam da pozovem broj 1987 i oni bi mi sve organizovali. Platili bi šlepovanje vozila do parkinga, motel i povratak u Beograd. Uz to, ona omogućava pomoć u Srbiji i Evropi - navodi Jeftić i dodaje da od tada njegovi prijatelji i on ne sedaju u auto bez super članske kartice AMSS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track