PAPRENO: Slupan auto u Češkoj
Foto: Think

Najmanji udes u inostranstvu može da košta hiljade evra

PAPRENO: Slupan auto u Češkoj

Auto -
Posle teške saobraćajke kod grada Jihlave, čitateljka Kurira Minja Ćorić platila čak 2.550 evra za šlepovanje do Beograda, troškove policije, lečenje...

Udes u inostranstvu!- Na putu smo za Prag, idemo kod rođaka. Iako je šest sati po podne, zbog guste magle kao da je noć. Kum sedi napred, a sin i muž pozadi, smeju se i pričaju viceve. Odjednom, kod Jihlave put nam preseca auto koji izlazi s pumpe. Kočim i bežim ulevo, ali nas on udara u desna vrata - priča za Kurir Minja Ćorić (33). Posle šoka, kaže, izlaze napolje i, na sreću, vidi da su svi dobro, osim kuma, koji je polomio ruku.- Potpuno smo izgubljeni, ugruvani, u stranoj zemlji i ne znamo jezik. Od kuće smo udaljeni 800 kilometra. Auto nam je potpuno neupotrebljiv. Prednja desna strana uništena, a točak polomljen. Stiže policija, koja poziva Hitnu pomoć i šlep-službu da ukloni auto s puta. Kažu, odgovornost za udes je podeljena. Muž, koji je već zvao prijatelja u Beograd da pošalje šlep-službu po nas, s kumom odlazi u bolnicu - navodi ona i dodaje da je uzela prenoćište u motelu kraj pumpe za sve njih, jer je šlep-službi iz Beograda trebalo 11 sati da stigne.- Nakon četiri sata, vraćaju se muž i kum. Stavili su mu gips. Odlučili smo da mi nastavimo put u Prag, a kum sa šleperistom da ide u Beograd. To što nam se desilo - bolnica, prenoćište i dva šlepa - koštalo nas je, verovali vi ili ne, 2.550 evra. Nikad gori odmor nismo imali - završava ona.

Kasko lajtA MOGLO JE I OVAKOĆorićeva navodi da je kum od šleperiste, koji često radi za AMSS, saznao da su mogli da prođu potpuno besplatno.- Da smo imali super člansku karticu AMSS od 2.000 dinara godišnje, uklanjanje vozila po nalogu češke policije od 150 evra, motel od 200, šlepovanje do Beograda od 950 evra, platio bi za nas AMSS. Da smo u AMS osiguranju uzeli putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu od 840 dinara i kasko lajt osiguranje od 1.000 dinara, to bi nam pokrilo bolničke troškove od 500 evra i popravku auta od 750. Od tada, pre svakog dužeg puta svratimo u AMSS centar, pregledamo vozilo, uzmemo dokumenta i za sve što nam je potrebno u zemlji i Evropi pozovemo Operativni centar AMSS na broj 1987, koji dežura 24 časa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track