MUNJEVITO: Predstavljamo Astra opc ikstrim

Superastra

MUNJEVITO: Predstavljamo Astra opc ikstrim

Auto -
Konstruktori su osmislili aerodinamiku, koju čine drugačiji branici u odnosu na postojeći OPC model, kao i veliki spojler koji dominira zadnjim delom vozila

Strast prema brzini.Za one koji žele nešto više, posebno i ekstremno, „Opel“ je spremio novu ljutu mašinu. Reč je o konceptu supersportske izvedbe „astre OPC“, koji će biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi.Nova „munja“ ponela je naziv „astra OPC ikstrim“ i delo je majstora iz „Opel performans centra“. Bazirana je na trkačkom modelu „astra OPC kup“ i praktično predstavlja njenu legalnu verziju za saobraćaj.Prema tvrdnjama ljudi iz „Opela“, biće to najjača i najbrža „astra“ dosad, a očekuje se da će imati više od 300 konjskih snaga. Osim toga, ekstremna „astra“ biće lakša od standardne OPC verzije, koja je teška 1.373 kg, jer će u njenoj konstrukciji biti upotrebljene komponente od ugljeničnih vlakana, što unapred obećava izuzetne performanse.Na prvoj zvaničnoj fotografiji možemo videti da će nova „superastra“ imati i specijalne aerodinamičke dodatke, među kojima su drugačiji branici u odnosu na postojeći OPC model, kao i veliki spojler koji dominira zadnjim delom vozila. Moć se nazire i u četvorostrukim izduvnim cevima, a tu su i nove felne u antracit boji. Očekuje se da ubrzo posle Ženeve bude dostupna i produkcijska verzija „astre OPC ikstrim“, koja će biti proizvedena u ograničenom broju vozila.

Model iz 2001... Bolid iz DTM imao je V8 sa 444 konjske snage
Model iz 2001... Bolid iz DTM imao je V8 sa 444 konjske snage

NaslednikKUPE NA BAZI ASTRE SERIJE GNa salonu automobila u Ženevi 2001. godine „Opel“ je predstavio prvi koncept „astre OPC ikstrim“, baziran na tada aktuelnom kupeu iz serije G. Izuzetni koncept imao je upadljivo agresivan dizajn, s vratima koja su se otvarala prema gore, kao na legendarnom „mercedesu 300 SL“. Bio je direktno izveden iz modela koji se uspešno takmičio u DTM šampionatu sa V8 od 444 KS. Nažalost, ta „astra“ nikad nije ušla u seriju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track