DUPLI TRIJUMF NA ADI HUJI: Prva od pet trka karting šampionata
Foto: Plumrace.com

Mali točkovi

DUPLI TRIJUMF NA ADI HUJI: Prva od pet trka karting šampionata

Auto -
Na Otvorenom prvenstvu Srpskog sportskog karting saveza od 27 takmičara raspoređenih u sedam klasa najubedljiviji po suvoj i mokroj stazi bio je Uroš Stevanović

Na kartodromu Ada Huja u prestonom gradu održan prvi od pet koliko ih je najavljeno takmičarskih vikenda Otvorenog prvenstva Srpskog sportskog karting saveza. Od 27 takmičara raspoređenih u sedam klasa najubedljiviji po suvoj i mokroj stazi bio je Uroš Stevanović takmičar klase 2. Ništa manje dobri nisu bili i ostali takmičari u klasama 1 i 2 koji su vozili u diviziji 1.

- Prvu trku smo vozili po suvoj stazi, da bi drugo startovali po vlažnoj na gumama za kišu. Iskreno govoreći lakše je bilo u prvoj trci, ali je mnogo zabavnije i uzbudljivije bilo na drugoj, jer mokra staza iziskuje mnogo više umeća, snalažljivosti i naravno pažnje. Srećan sam što sam ostvario duplu pobedu na početku sezone i nadam se da ću tako nastaviti do kraja – rekao je Stevanović.

U klasi 1 slavio je Luka Marković ispred dvojice novajlija Danila Novakovića i Dimitrija Kovačevića. Jašić Andrej morao je da se ovom prilikom zadovolji sa dva druga mesta u klasi 2, dok je najviše aplauza dobila Sara Kovačević. Tokom prve trke divizije dva koju su sačinjavale klase 3 i 7 došlo je do prekida zbog kiše koja je u potpunosti promenila uslove na stazi. Odlukom direktora trke svi takmičari montirali su pneumatike za kiše i tako je nastavljeno do kraja prvog kruga. U nastavku uslovi su se promenili pa su se svi izuzev dece u diviziji 1 vratili na pneumatike za suvo.

Organizatori: Saša Milosavljević i Dragan Arsenijević
Organizatori: Saša Milosavljević i Dragan Arsenijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track