HUMANITARNI DRIFT VIKEND: Tjuning spektakl u Čačku!
Foto: Aleksandar Vladić

Festival na stazi Autoprevoza 7. i 8. juna

HUMANITARNI DRIFT VIKEND: Tjuning spektakl u Čačku!

Auto -
Priredba će biti prilika za ljubitelje drift trka da pozdrave neke od najboljih driftera u regionu i da pomognu akciji u kojoj je deo prihoda od ulaznica namenjen nastradalima od poplava

Na stazi Autoprevoza u Čačku, 7. i 8. juna biće održan Humanitarni drift vikend za nastradale od poplava u Čačku. Dvodnevnu manifestaciju, koja počinje u 12 i traje do 18 časova, već tradicionalno organizuje Tjuning stajling klub iz Beograda.

"Trke su jedinstvena prilika da vozači pred širim auditorijumom prikažu svoje umeće, da stazu prelaze na atraktivan način, zabacujući zadnji deo automobila, uz dim i škripu pneumatika", kažu organizatori.

Pored okupljanja BMW fan kluba Srbija, tradicionalne izložbe automobila i vozila sa "najboljom muzikom", motociklista i neizostavnih privlačnih devojaka, posetioce očekuje još jedno iznenađenje - "drift taksi". Svako ko želi, moći će da se provoza stazom, kao suvozač naravno, u najluđem "drift" ritmu i tako pomogne u ovoj humanitarnoj akciji. Ova priredba će biti prilika za ljubitelje "drift" trka da pozdrave neke od najboljih driftera u regionu i da pomognu u humanitarnoj akciji, u kojoj je deo prihoda od ulaznica namenjen nastradalima od poplava u Čačku (žiteljima Konjevića, Preljine i Preljinske Baluge) a drugi, manji deo ustanovi za dnevni boravak dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju "Zračak" iz Čačka.Sama staza ima kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca (250 m) koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija oštrijih krivina za duele u tvin driftu. Sudije u driftu ocenjuju brzinu automobila kojom se ulazi u prvu krivinu sa do 30 bodova, ugao zaokreta se takođeboduje sa do 30 poena.

Kontrola automobila pri ekstremnim uslovima, odnosno blizina prolaska pored označenih čunjeva sa senzorima može doneti do 30 bodova i naravno , opšti utisak sa 10 bodova. Maksimalan broj poena je 100. Ukoliko je rezultat izjednačen u tvinovima a to je situacija kada voze po dva vozača, trka se ponavlja bez obzira na nerešen rezultat i posle jednog ponavljanja ukoliko opet bude izjednačeno ide se na sudijsko presuđivanje samo jedne - odlučujuće vožnje, odnosno sve dok rezultat ne bude bio u korist jednog od takmičara.

Sudije su: Bonče Dunev iz Bugarske , Maksimilijan Sonteči iz Italije i Milan Mijailović iz Srbije. Trenutno je prijavljeno više od dvadeset takmičara iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Austrije i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track