Najnovije vesti

Slovenac Uroš Berdajs: U Srbiji mi sve odgovara, cenim vaše drifere!
Foto: Kurir Štampano

Mag drifta za Kurir

Slovenac Uroš Berdajs: U Srbiji mi sve odgovara, cenim vaše drifere!

Auto
Sviđa mi se gostoprimstvo. Voleo bih da naš odnos uvek bude ovakav

Drift trke osvajaju Srbiju i region. Sezona 2014. okupila je hiljade fanova na svim trkama, počev od beogradske Ade Huje do čačanske piste. Sve više fanova u našoj zemlji ima Slovenac Uroš Berdajs, veliki mag drifta i kontrolisanog „plesa“ po asfaltu. U razgovoru za Kurir kaže da na stazi nema taktiziranja!
- Vozim u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj. Tri puta sam vozio King of Europe. Imam 10 pehara, ali mi je najbitnije da se kao vozači družimo i pomažemo jedni drugima - kaže Uroš i dodaje da trke mnogo koštaju.

Koncentracija... Uroš Berdajs
Koncentracija... Uroš Berdajs


- Drift je postao skup sport. Biti u prvih deset znači stalno kupovati nove gume. Stolar sam, ali radim sve živo kako bih zaradio za drift jer živim za brzinu. Moja porodica se odrekla i letovanja i zimovanja sve zarad trka - priznaje Uroš i dodaje da jedna trka košta 1.000 evra. Čak 17 pari guma je potrošio u Čačku, a 90 pari ode za godinu.

Berdajs odaje priznanje srpskim vozačima:
- Pre svega, svaka čast organizatorima. Veoma poštujem sve srpske vozače jer znam koliko je truda i odricanja potrebno da „složiš“ jedan auto. Sviđa mi se gostoprimstvo vaših driftera. Voleo bih da naš odnos uvek bude ovakav. U Srbiji volim sve, počev od ljudi do gostoprimstva, organizacije i lepih žena.

Uvek dragi gost... Ovako se odužio čačanskoj publici
Uvek dragi gost... Ovako se odužio čačanskoj publici

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...