Na proveri 400 BMW u Srbiji

Na proveri 400 BMW u Srbiji

Auto -
Nemačka fabrika povlači 1,3 miliona automobila serije pet i šest zbog kvara koji bi mogao izazvati požar

Ni Nemci nisu što su nekad bili.Nemački proizvođač automobila BMW povlači oko 1,3 miliona vozila širom sveta zbog mogućih problema sa akumulatorom, koji bi mogli dovesti do požara.

Reč je o modelima serije pet i šest, proizvedenim između 2003. i 2010. godine, kakvih je u Srbiji 400.Kompanija je saopštila da je primila devet izveštaja o kvarovima, ali nije poznato da li je zbog njih neko povređen. Firma navodi da je poklopac akumulatora s kablovima možda pogrešno montiran. Utvrđeni nedostatak može dovesti do neispravnosti električnog sistema, vozilo može imati problem s paljenjem, a u nekim slučajevima može čak izbiti i požar - navodi BMW.Nemačka kompanija navodi da vlasnici treba da dovezu vozila kod ovlašćenih distributera radi eventualnih popravki. Svima njima biće poslata pisma, a provere u servisima trajaće oko 30 minuta i biće besplatne.Kako Kurir saznaje u „BMW Srbija“, provera vozila neće zaobići ni domaće kupce modela pete i šeste serije.- Fabrika BMW je primetila da određeni broj vozila ima problem s poklopcem i kablovima na akumulatoru i da bi ih trebalo pregledati. To je preventivna provera, da bi se videlo da li su se razlabavili ili sve stoji kako treba. Vlasnici tih vozila biće pozvani u servis i neće morati ništa da plate jer tu proveru pokriva garancija - kažu u „BMW Srbija“.

Nemcima je ovo prvi putOvo je prvi put da jedna nemačka fabrika automobila povlači svoje modele sa tržišta zbog kvara. Do sada je najviše nesreće u tom pogledu imala japanska „Tojota“, koja je u nekoliko navrata povlačila vozila sa svetskog tržišta.Ta fabrika je u martu ove godine iz SAD povukla 681.500 automobila modela „kamri“, venza“ i „takoma“ zbog curenja silikonske masti, što pravi problem pri pokretanju vozila, kao i zbog kvara na upravljačkom sistemu. Prošle godine „Tojota“ je sa američkog tržišta povukla čak 1,3 miliona vozila modela „leksus“ i „avalon“ zbog kvara na kočionom sistemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track