ŽURKA NA TOČKOVIMA: Vozili smo novi smart fortu!
Foto: Kurir

TEST: Treća generacija najmanjeg automobila za dva koplja ispred druge

ŽURKA NA TOČKOVIMA: Vozili smo novi smart fortu!

Auto -
Mali, ali tehničar Zabava može da počne jer je novi „smart“ spreman za akciju. Lepši je, mnogo bolji, ali i veseliji od prethodnika po stilu i voznim performansama
1 / 5

„Smart“ nije prirodno obdaren, ali ide na šarm! Hteo ne hteo, mora da bude najpametniji. A to mu i uspeva, i to od 1998. godine, kad se pojavila prva generacija! Tek će uspeti s novim modelom, sigurni smo posle testa Kurira.Novi genije stigao je u Srbiju. Dobra vest: bolji je nego ikad. Loša vest: još je skup - oko 10.000 evra za osnovni model. Nema popusta u trendset klasi. Visoka moda plaća se zlatom.

Vrhunski... Reljefni oblici na upravljaču odlično leže u ruci
Vrhunski... Reljefni oblici na upravljaču odlično leže u ruci

Ima mesta za košarkaše„Smart 3“ i nema razloga da bude jeftin. Dizajn je radikalno promenjen. Vizuelno je veći, iako se dužina ovde ne menja - 2,69 metara. Ali zato je kabina šira za radikalnih 10 centimetara! Dvojica dvometraša staju lako, dok visoki vozači bez problema nalaze idealan položaj za upravljačem.Kabina je još veselija. Svetle boje, stilski otvori ventilacije, fantastičan debeo volan, veoma zanimljiva instrument-tabla s brojnim informacijama o parametrima vožnje koji se prikazuju u digitalnom obliku. Mesta za sitnice ima napretek, klima svetli toplim bojama... Ovde je svaki kubni centimetar inteligentno iskorišćen.

Odlična stabilnostTreba pohvaliti i odličnu stabilnost, što je produkt saradnje tvrdog vešanja i efikasnog elektronskog programa stabilnosti. Međutim, veliki je problem ukoliko dnevno prelazite preko brojnih „ležećih policajaca“, jer tada će da „bije“ po leđima...

Brzo... Alu-felne tačka na dizajn
Brzo... Alu-felne tačka na dizajn

Najvažnije je, ipak, da je vožnja istinsko uživanje. Držanje za atraktivan volan je čista strast. Uz to, lako se okreće, ali nam se svidelo i to što smo vozili manuelni 5-stepeni menjač, prilično precizan. Podsetimo, za volanom „smarta“ čini se kao da ste u svakom „normalnom“ automobilu i nemate osećaj da ste mali.

Novo... LED ukrasi
Novo... LED ukrasi

Šta reći na kraju. Vozite „smart“, bićete veseliji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track