NOVITET: Superkinez!

„Ćentu K50“ - električni trkač iz Pekinga

NOVITET: Superkinez!

Auto -
Inženjeri s Dalekog istoka odlučili su da zadaju dvostruki udarac konkurenciji, pa su, osim standardne verzije, prikazali i trkačku mašinu

Kad se Kinezi namerače, mogu sve da naprave! Ovog puta otišli su korak dalje predstavivši na sajmu automobila u Šangaju svoj prvi čistokrvni sportski dvosed na električni pogon.Još jedan proizvod na kom piše „mejd in Čajna“ poneo je naziv „ćentu K50“ (Qiantu K50), a proizvodiće ga kompanija „Ćentu Ćiče“ (Qiantu Qiche).Kinezi su odlučili da zadaju dvostruki udarac konkurenciji, pa su, osim standardne verzije, prikazali i trkačku mašinu. Novitet pokreće električni motor koji na zadnje točkove isporučuje odličnih 400 konjskih snaga, dok maksimalni obrtni momenat iznosi 650 Nm. Dovoljno da dvosed težak 1.685 kilograma iz mesta do stotke stigne za oko pet sekundi.

Inače, „ćentu K50“ može da pređe 200 kilometara pre nego što se litijum-jonske baterije ne isprazne, a za njihovo punjenje na 220 volti potrebno je oko šest sati.Što se dizajna tiče, on predstavlja pomalo konfuznu fuziju već viđenih linija kod nekih drugih proizvođača automobila, ali svakako ne ostavlja ravnodušnim. Unutrašnjost odiše sportskim luksuzom, koji se pre svega ogleda u bogatoj primeni kože. Očekivano, trkačka verzija je znatno agresivnija, sa izraženim aerodinamičkim dodacima poput spojlera na prednjem delu i masivnog difuzora pozadi, dok su na bokovima dodati ventilacioni otvori.„Ćentu K50“ počeće da se prodaje 2016. i u Kini će koštati oko 113.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track