MANJE ZAGAĐENJA: Makedonci prodaju električne automobile!
Foto: Mitsubishi Električni I-MiEV

Mali gradski autić

MANJE ZAGAĐENJA: Makedonci prodaju električne automobile!

Auto -
Reč je o malom gradskom automobilu sa inovativnim i futurističkim dizajnom, koji je zahvaljujući naprednoj tehnologiji zabavan za vožnju i uopšte ne proizvodi ugljendioksid

SKOPLJE - Makedonska auto kuća Mak Auto Star počela je s prodajom prvog serijski proizvedenog električnog automobila na svetu Micubiši i-MiEV.

Reč je o malom gradskom automobilu sa inovativnim i futurističkim dizajnom, koji je zahvaljujući naprednoj tehnologiji zabavan za vožnju i uopšte ne proizvodi ugljendioksid, piše makedonski portal Kapital.

Opseg kretanja vozila je oko 160 kilometara, a dostiže maksimalnu brzinu od 130 kilometara na sat. Baterija se puni u toku noći, a cena za sto pređenih kilometara iznosi oko 0,56 evra.

Cena automobila nije navedena.

Direktor marketinga Micubiši Motors Auto Star u Makedoniji, Vladica Kokalović istakao je da mu je veliko zadovoljstvo da predstavi prvi električni automobil koji je makedonskim građanima dostupan za kupovinu.

"Na ovaj način smo omogućili da budemo deo globalnog trenda uvođenja novih, naprednih vozila, koja su do pre nekoliko godina smatrane futurističkim, a danas su realnost", rekao je Kolaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track