AUDI S8 PLUS: Superlimuzina iz Ingolštata

Moćnih 605 KS

AUDI S8 PLUS: Superlimuzina iz Ingolštata

Auto -
Dorađeni luksuzni sedan postao je najsnažniji „Audijev“ model te klase

Iako već uveliko radi na novoj generaciji svoje najprestižnije limuzine A8, „Audi“ je odlučio da sadašnju sportsku verziju S8 dodatno začini i pojača je na moćnih 605 konjskih snaga.Luksuzni sportista dobio je naziv „S8 plus“, a pokreće ga dorađeni 4.0 TFSI V8 benzinac sa dvostrukim turbopunjačem. Osim moćne „konjice“, zahvaljujući kojoj je „S8 plus“ postao najsnažniji „Audijev“ model te klase dosad, ova limuzina ima i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta (sa overbust modom 750 Nm).

Ubrzanje od 3,8 sVeliki sedan od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h (opciono se može povećati na 305 km/h). Kao i slabiji S8 i „S8 plus“ ima kvatro pogon na svim točkovima, a menjač je osmostepeni automatski.Vizuelne dorade su minimalne. Tu su masivne felne od 21 inča i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana, koji se može dobiti i u boji karoserije. Takođe, elementi prednjeg dela, poput maske hladnjaka i usisnika za vazduh, urađeni su u kombinaciji mat i sjajne (glos) crne boje.

Kabina u kožiUnutrašnjost odiše sportskim luksuzom, a glavni materijal u kabini je vrhunska crna koža, proštepana crvenim koncem. Očekivano, ekskluzivna „Audijeva“ limuzina vrhunski je opremljena, pa se malo šta doplaćuje. Između ostalog, tu su i prednja svetla matriks LED sa sekvencijalnim LED pokazivačima smera. Početna cena ovog modela iznosiće 145.200 evra.(A. S. B.)

ČINJENICEAudi S8 plusMotor: 4.0 TFSISnaga: 605 KSMoment: 700 NmUbrzanje: 3,8 sCena: 145.200 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track