BRAĆA PO BRZINI: Audi RS 6 avant i RS7 sportbek performans!
Foto: Audi

Predstavljamo

BRAĆA PO BRZINI: Audi RS 6 avant i RS7 sportbek performans!

Auto -
Magični duo pokreće isti moćni „osmak“ TFSI 4,0, dovoljno za maksimalnu brzinu koja premašuje 300 na sat
1 / 5 Foto: Audi

Osvajači auto-bana iz Ingolštata, „Audijevi“ modeli „RS6 avant“ (karavan) i „RS7 sportbek“ ušli su u „klub 600“. Dobili su „performans“ u nazivu i čak 605 konjskih snaga, 45 više od standardnih RS verzija.

Ovaj magični duo pokreće isti moćni „osmak“ TFSI od četiri litre, koji je značajno dorađen, a maksimalni obrtni moment ide i do 750 Nm sa „overbust“ funkcijom. Zanimljivo je to da oba modela imaju isto ubrzanje od 0 do 100 km/h, koje iznosi 3,7 sekundi, dok 200 km/h iz mesta postižu za svega 12,1 sekundu.

Već viđeno... Vizuelne izmene su minimalne
Već viđeno... Vizuelne izmene su minimalne

U skladu sa standardom koji važi već duže vreme kada su u pitanju nemački automobili, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Tu barijeru je moguće probiti opcionim „dinamik“ paketom, koji omogućava jurnjavu do 280 km/h, a ako ni to nije dovoljno, iz „Audija“ će je povećati na čak 305 km/h.

Takođe, dorađen je i osmostepeni tiptronik menjač, a prenos snage između prednje i zadnje osovine je u odnosu 40:60, koji je promenljiv u zavisnosti od načina vožnje, trakcije i drugih parametara. Naravno, oba modela standardno dolaze sa dobro poznatim kvatro pogonom na svim točkovima, koji znatno doprinosi odličnim performansama i vrhunskom ponašanju na putu. Tu je i adaptivno vazdušno vešanje, a uz doplatu se može dobiti i dinamično upravljanje.

Vizuelne izmene su minimalne i najviše su podređene aerodinamici, kao i boljem protoku vazduha. U tom smislu dorađen je prednji branik koji ima veće usisnike, dok se pozadi nalazi agresivniji difuzor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track