Borković ipak vozi u Španiji
Foto: KURIR

Srpski as najavljuje pobedu

Borković ipak vozi u Španiji

Auto -
U prethodne dve trke ovogodišnje serije Dušan Borković zabeležio dve pobede i najbrži Srbin bez sumnje je najveći favorit za trijumf i u Španiji, uprkos problemima s kolima

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, član Nisotek rejsing tima (Nisotec Racing Team) stigao je u Španiju gde će ovog vikenda (12. i 13. maja) biti vožena treća trka ovogodišnjeg Prvenstva Evrope u brdskim trkama (FIA European Hill Climb 2012.).

Zvaničan naziv takmičenja u Španiji je XLI Subida Internacional al Fito. U prethodne dve trke ovogodišnje serije Dušan Borković je zabeležio dve pobede i najbrži Srbin bez sumnje je najveći favorit za trijumf i u Španiji.Borkoviću neće biti nimalo lako da postigne i treću pobedu. Konkurencija u Španiji će biti još veća u odnosu na prethodna takmičenja. U trci će nastupiti više od stotinu automobilista, a činjenica da veliki broj španskih vozača poznaje stazu daleko bolje od Borkovića predtstavlja dodatni problem. Borković se kao i na ranijim trkama ne plaši konkurencije i najavljuje nastavak žetve trofeja.

Po svemu sudeći Dušan Borković bi najveću prepreku ka novom trijumfu mogao imati u sopstvenom automobilu. Posle pobede u Austriji, zbog nekoliko ozbiljnih kvarova na Borkovićevom "micubišiju lanser evo IX" nastup u Španiji je bio pod znakom pitanja. Članovi Nisotek rejsing tima su velikim naporima uspeli da pripreme automobil, ali Borković nije imao dovoljno vremena i sredstava da adekvatno istestira tek pripremljeni auto.

Srpski vozač je aktuelni rekorder staze koja je ove godine pretrpela određene izmene. Pooštrene su sve bezbednosne mere, posle prošlogodišnje tragedije kada je poginuo gledalac. Zaštitne ograde su postavljene uz samu stazu, tako da će Borković, kao i drugi vozači morati da prilagodi vožnju novim uslovima.Organizatori su odlučili da se u subotu održe dva treninga i dve trke, dok će u nedelju biti voženi po jedan trening i trka. Ukupni pobednik biće proglašen u nedelju oko 14 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track