Aston martin za odabrane
Foto: Aston Martin

„Vulkan“ za legalnu vožnju

Aston martin za odabrane

Auto -

Moćni trkač biće modifikovan za saobraćaj i proizvešće se u ograničenom broju

Ljubitelji superautomobila zadovoljno trljaju ruke jer, ukoliko budu dovoljno brzi i spremni da izdvoje pozamašnu svotu novca, u njihovoj garaži će se naći „aston martin vulkan“.

Rođen za stazu... Trkačka verzija „vulkana“
Rođen za stazu... Trkačka verzija „vulkana“

Britanska „zver“, koja je, inače, bila namenjena isključivo za trkačke staze, sada će dobiti i svoju legalnu verziju koja će moći da se koristi u regularnom saobraćaju. Naime, „vulkan“ očekuju adekvatne izmene, pre svega na spoljašnosti, koje su u fazi realizacije. Izvesno je da će biti napravljen veoma mali broj takvih vozila, s obzirom na to da „Aston Martin“ planira samo 24 primerka trkačke verzije, i to po ceni od 1,8 miliona funti (oko 2.349.000 evra).

Najavljeno je da će rad na novom „vulkanu“ potrajati najmanje tri meseca, a inženjeri će morati da se uhvate ukoštac s prenosnim odnosom, klirensom, bezbednosnim elementima i mnogim drugim stavkama. Takođe, budući vlasnici će moći da „začine“ ekskluzivni dvosed prema svom ukusu i na taj način ga personalizuju. Prema proceni zvaničnika „Aston Martina“, najmanje četiri od 24 planirana trkačka primerka biće modifikovana u legalnu verziju. Cena zasad nije poznata, ali svakako neće biti mala.Podsetimo, trkački „vulkan“ ima monstruozni sedmolitarski V12 motor, koji oslobađa više od 800 konjskih snaga, a težina vozila je oko 1.350 kg.A. S. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track