Grmljavina Mercedesa

Grmljavina Mercedesa

Auto -
Na stazi NAVAK „Mercedes“ upriličio vožnju svojih najboljih modela, ali i novog „SL 500“
1 / 4

Pedala do metala!Nekoliko hiljada konjskih snaga bilo je na stazi Nacionalne vozačke akademije! A bilo je „samo“ tridesetak automobila, ali s trokrakom zvezdom na vrhu haube. Konvencionalni modeli (ako se „mercedesi“ mogu tako zvati) pojačani su elitom sa AMG oznakama!

Mercedes star ikspiriens“, sada već tradicionalno, održan je protekle nedelje na NAVAK. Povod, kao i inače, doterati do limita zveri na točkovima, kojima je limit ionako daleko. Zvezda prezentacije - novi SL! Pod haubom 4.663 kubika, 435 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Cena - 120.000 evra. Mnogo? Samo dok mu se ne približite. Krov je skinut, pa se sijala crvena koža, u tandemu snova s hromiranom instrument-tablom.

Osećaj savršenosti nameće se za volanom. Urlanje agregata uz ogroman daunfors predstavlja zabavu bez granice.

Na stazi je bio i Piter Haket, koji niže uspehe na trkama sa modelom SLS AMG. Učesnike je modelom „CLS 63 AMG“ provozao i Džoš Hant, koji vozi australijski šampionat. Najpre su novinari osetili svu moć ovog opakog kupea, a zatim je Hant pokazao gde su limiti. Tamo gde bi svi nagazili kočnicu, Hant dodaje gas i pokazuje novu dimenziju kontrole brzine...

Trening

Trening sa „mercedesima“ bi je podeljen u nekoliko segmenta: of roud (GLK i ML), vožnja na putu u novoj B klasi, vožnja na trkačkoj stazi sa „SL 500“, „CLS 63 AMG“, „CLS 350 CDI“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track