REMEK DELA AMG PROTIV ZAKONA FIZIKE: Mercedesov najbrži karavan u Srbiji!
Foto: Mercedes

NAVAK

REMEK DELA AMG PROTIV ZAKONA FIZIKE: Mercedesov najbrži karavan u Srbiji!

Auto -

Najveći automobilski spektakl ponovo je protutnjao Srbijom. „Mercedesovo“ najjače odeljenje opet je dokazalo preimućstvo u svetu brzine

Najjača ekipa na točkovima ponovo je u Srbiji. AMG tim, s nekoliko hiljada konjskih snaga, ponovo je protutnjao stazom Nacionalne vozačke akademije.

„Star import“, generalni distributer „Mercedes-Benca“ i „smart“ vozila u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, u saradnji s „Dajmlerom“, na NAVAK stazi u Subotištu organizovao je proteklog vikenda jedinstven, tradicionalni događaj pod nazivom „star ikspirijens remek-dela“.

Četiri specijalna segmenta bila su pripremljena za sve učesnike automobilskog spektakla. Svi, naravno, za volanima najnovijih „Mercedesovih“ modela, većinom iz AMG odeljenja.Tokom vežbe „Inteligentna vožnja“ instruktori „Mercedesovog“ trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Nemačke predstavili su „najpametniju“ E-klasu, koja je samostalno, ali besprekorno kočila pred iznenadnim preprekama na putu.

Najatraktivnija bila je test-vožnja sportskih modela na stazi pod nazivom „Agiliti“. Uključivala je sportske modele AMG GT S, C63 S AMG, koji raspolažu sa po 509 KS, zatim najnovije „bebi“ AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-MATIC, C43 AMG kupe i SLC 43 AMG sa 367 KS. Naravno, u koloni se našao i neizbežni A45 AMG, koji je bio pejs kar.

Učesnici test-vožnje imali su priliku da voze najnovije modele po stazama u okolini Subotišta, ali i da se uče pravilno da koče i izbegavaju prepreke. Svi prisutni bili su u prilici da se u posebno osmišljenom postprodajnom delu upoznaju s benefitima originalnih rezervnih delova i postprodajnih akcija. Karavan „Mercedes-Benc“ vozila posetio je sedam zemalja, između ostalih Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Ukrajinu, a nakon Srbije seli se u Latviju.

„Pametni“ kutak BRABUSOVI SMARTOVIPrvi put na našem tržištu izložen je interaktivni „smart“ kutak, gde su se našli najnoviji „smart“ modeli, i to u verziji kućnog tjunera „brabus“. Na dodatnom poligonu mogla se dočarati okretnost malog gradskog automobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track